Auto naar de sloop

22 juli 2015 | Auteur: | Posted in Financieel

Sloopauto

Soms is het niet anders en moet je auto echt naar de sloop. Zeker als de auto niet meer door de keuring komt en repareren erg veel geld gaat kosten, is de sloop de beste oplossing voor jouw auto. Maar waar kun je de auto nu het beste brengen? Er zijn heel wat sloopbedrijven te vinden. Wanneer je auto nog enigzins rijdt en het nog mag omdat de keuringsperiode nog niet is verlopen, dan zou je wat autosloopbedrijven kunnen bezoeken met je auto. Let erop dat je geen geld gaat betalen aan een bedrijf, want dat is absoluut niet nodig. Vaak krijgen die bedrijven zelfs nog geld voor jouw auto wanneer ze bijvoorbeeld bepaalde onderdelen verkopen.

Geld voor de sloopauto

Er zijn zelfs autosloopbedrijven die jou nog wat geld aanbieden voor de auto. Daarom kan het verstandig zijn om wat bedrijven langs te gaan en te inventariseren wat de mogelijkheden voor jouw sloopauto zijn. En heb je bijvoorbeeld nog maar korte tijd geleden zelf nieuwe onderdelen aan de auto gekregen, kijk dan of je daar nog geld mee kunt verdienen. Misschien heb je net nieuwe banden, vraag dan of het sloopbedrijf daar nog wat voor biedt en als dat niet zo is, misschien kunnen ze de banden omwisselen voor andere banden en kun jij die goede banden nog verkopen op internet. Als je niet de mogelijkheid hebt om zelf bedrijven langs te gaan, dan zijn er ook via internet veel bedrijven te vinden waar je de sloopauto kunt brengen.

Vrijwaringsbewijs

Als je de auto hebt weggebracht naar de sloop, is het erg belangrijk dat je direct een vrijwaringsbewijs meekrijgt. Dit bewijs kan de sloper direct aan jou meegeven zodra hij de auto op zijn naam heeft gezet. Het is van belang om dit vrijwaringsbewijs altijd goed te bewaren. Met wegenbelasting die nog betaald moet worden, heeft een sloper niets te maken maar het kan wel zijn dat je nog een bedrag terugkrijgt van de belastingdienst.

Auto ophalen

Wil je de auto snel kwijt, dan is dat ook bijna altijd mogelijk. Heb je een geschikt sloopbedrijf gevonden en contact met hen opgenomen, dan zijn ze vrijwel altijd bereid om de auto op korte termijn bij je op te halen. Hier hoef je verder zelf niets voor te regelen. In de meeste gevallen is het zelfs mogelijk dat de auto dezelfde dag nog wordt opgehaald. Belangrijk voor jou is alleen dat je absoluut de beschikking krijgt over het vrijwaringsbewijs

Auteur:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.