6 voordelen van een flexplek

9 mei 2017 | Auteur: | Posted in Financieel

Steeds meer mensen gebruiken een flexplek. Niet voor niks dat flexplekken tegenwoordig in elke stad, en zelfs ook al in dorpen, worden gecreëerd. Het huren van een flexplek is een ideale uitkomst voor wie op een aantal dagen in de week een vaste werkplek nodig heeft. Bijvoorbeeld als je parttime werkt. Ook kan het zijn dat je wilt uitbreiden met jouw bedrijf en daardoor meer werkplekken nodig hebt. En zo zijn er nog vele redenen waarom een flexplek ideaal is. In dit artikel staan 6 voordelen van een flexplek.

Voordeel 1: Flexibel indelen

De naam zegt het eigenlijk al. Een flexplek huren is flexibel. Heb je de ene week elke dag een flexplek nodig en de volgende week maar twee dagen? Dat kan. De meeste flexkantoren bieden namelijk huur aan in de vorm van een all in-abonnement. Hier kun je 24/7 terecht.  

Voordeel 2: Kostenbesparend

Aangezien je geen heel kantoor hoeft te betalen en je een klein deel betaalt van wat een vaste werkplek zou kosten, is het huren van een flexplek heel voordelig. Hoeveel je betaalt hangt af van de mate waarin je aanwezig wilt zijn op het flexkantoor. Super handig en kostenbesparend!

Voordeel 3: Zekerheid van een werkplek

Je betaalt een bepaald bedrag per maand, afhankelijk van het flexkantoor waar jij een flexplek huurt. Een flexkantoor heeft een maximaal aantal plekken. Vaak neemt een flexkantoor ook maximaal zoveel mensen aan als dat er plekken beschikbaar zijn. Daarom kun je ervan uitgaan dat er altijd een beschikbare werkplek voor je is. Zo hoef je niet bang te zijn dat je geen werkplek kunt krijgen, terwijl je wel betaalt. Daarnaast kun je eenvoudig vergaderruimtes en private offices huren. Als je even alleen wilt werken is dat dus ook heel goed mogelijk.

Voordeel 4: Een paar uur werken

Zie jij een abonnement niet zo zitten, omdat je bijvoorbeeld maar een paar uur per week werkt? Bij veel flexkantoren kun je ook een flexplek huren voor een paar uurtjes. Maar ook vaak per dag, een hele week of een maand.

Voordeel 5: Netwerk uitbreiden

Werken op een flexkantoor is de ultieme kans om je netwerk uit te breiden. Je bent namelijk niet de enige die een flexplek huurt. Samen met jou zijn er nog vele anderen die een werkplek huren bij hetzelfde flexkantoor. Vaak is zelfs een lijst aanwezig waarop je kunt zien wat iedereen voor werk doet. En als deze er niet is, maak je toch wel snel contact. Zo kun je sparren met mensen uit je vakgebied of kun je elkaar misschien wel aan nieuwe klanten helpen. Eén ding is zeker: werken op een flexkantoor is goed voor je netwerk.

Voordeel 6: Werken waar en wanneer je wilt

Het fijne aan een flexplek is dat je helemaal zelf kunt bepalen wanneer je komt en wanneer je gaat. Veel flexkantoren zijn namelijk 24/7 open en er is vaak zelfs een gezellig restaurant aanwezig waar jij lekker kunt lunchen en dineren. Er is niemand waaraan je verantwoording moet afleggen waarom je de ene dag ‘s morgens vroeg begint en de volgende dag pas in de loop van de middag gaat werken. Je bent helemaal zelf de baas over jouw flexplek.

Reacties uitgeschakeld voor 6 voordelen van een flexplek

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.