11 gedachten die elke ondernemer heeft bij zakelijke energie

9 mei 2017 | Auteur: | Posted in Financieel

Iedere ondernemer heeft ermee te maken. Naast energie voor in je huis, is het ook belangrijk natuurlijk dat je bedrijf voorzien is van energie. Je wilt immers niet in de kou of in het donker werken… Wat is zakelijke energie voor het mkb eigenlijk precies? En herken jij jezelf in de 11 gedachten uit het artikel? Dan is het misschien handig om je energieverbruik eens te gaan vergelijken bij meerdere aanbieders.

Zakelijke energie MKB

Het klinkt misschien heel spannend, zakelijke energie voor het MKB. Maar eigenlijk is het precies hetzelfde als energie bij je thuis. Zoals net al werd gezegd wil je ook op je werk niet in de kou en in het donker zitten. Als ondernemer in het MKB heb je het vaak erg druk. Daarnaast maak je veel kosten en wil je alles voorkomen om verrast te worden met onverwachte kosten. Ook ben je als ondernemer vooral bezig met het runnen van je bedrijf en zijn zaken als energie niet echt je top-of-mind prioriteit. Terwijl het wel erg belangrijk is. Wist je namelijk dat je door het vergelijken van je zakelijke energiegebruik soms al tot 30% kunt besparen door naar een andere aanbieder over te stappen? Een goede energieleverancier biedt eerlijke prijzen en denkt met jou als ondernemer mee.

Gedachten die iedere ondernemer heeft

Elke ondernemer denkt toch wel aan gas en energie. Je ziet namelijk nooit bedrijven waar mensen in het donker werken. Ook kou is niet bevorderlijk voor de werk ambiance. Werknemers kunnen hierdoor hun werk minder goed uitvoeren en zullen minder productief zijn. Dat wil je natuurlijk niet als ondernemer. Herken je jezelf in de onderstaande gedachten?

 1. Ik ben niet bezig met energie.
 2. Ik heb het eigenlijk veel te druk.
 3. Ik betaal al jaren hetzelfde.
 4. Ik weet eigenlijk helemaal niet hoe het met mijn energie is geregeld.
 5. Ik heb een vast tarief en kijk eigenlijk nooit naar de energieprijzen.
 6. Ik weet niet goed wat het beste bij mijn bedrijf past op energiegebied.
 7. Ik heb geen verstand van energie.
 8. Ik regel mijn zakelijke energie niet zelf.
 9. Ik weet eigenlijk helemaal niet wat het energieverbruik van mijn bedrijf is op jaarbasis.
 10. Ik stap nooit over naar een andere aanbieder.
 11. Ik maak mij geen zorgen over de energie van mijn bedrijf

Plan van aanpak

Herken je jezelf in één van bovenstaande gedachten of misschien wel in meerdere? Dan is het goed om eens in kaart te brengen hoeveel energie je zakelijk verbruikt. Vraag hier zo nodig hulp bij van een aanbieder. Dat is geheel vrijblijvend, maar zeker de moeite waard. Ga daarna eens naar een energievergelijkingssite en bekijk welke aanbieder het voordeligste is. Uiteindelijk krijg je hier een aanbieder uit die het meest voordelig is voor jou. Kies dan vervolgens of je voor een energiecontract met vaste of variabele tarieven gaat. Hier kan de aanbieder jou ook bij helpen. Natuurlijk kun je ook met de beste energie ‘actie’ naar een favoriete aanbieder gaan en proberen om voor dezelfde prijs bij hen een contract aan te gaan. Je kunt het altijd proberen!

Reacties uitgeschakeld voor 11 gedachten die elke ondernemer heeft bij zakelijke energie

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.