Wat is er mogelijk met de Google Chromecast?

13 september 2015 | Auteur: | Posted in Elektronica, TV

Je hebt vast wel eens gehoord van de Google Chromecast; een apparaatje van Google dat je via een HDMI-aansluiting op je televisie kunt aansluiten. Via deze ‘stick’ kun je vervolgens content uit Google Chrome, je Android-telefoon of -tablet en zelfs bepaalde iPhone- en iPad-apps streamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Netflix.

De Chromecast maakt verbinding met je WiFi-netwerk en kan zo bestuurd worden vanaf je apparaten. Hoewel de Chromecast gemaakt is door Google en daardoor het beste werkt met Android, is het dus ook zeker mogelijk om content van je iPhone of iPad te streamen. Zo bieden de apps van Netflix, NPO (Uitzending Gemist), Fox Sports NL en YouTube deze ondersteuning. Veel andere ontwikkelaars beginnen nu ook met het toevoegen van Chromecast-ondersteuning aan hun iOS-apps.

Chromecast kopen

Chromecast kopen? Hij is al vanaf 35 euro te koop bij Bol.com! Mede door deze lage prijs is de Chromecast een goed alternatief en een grote concurrent voor de (veel) duurdere Apple TV. Bij MediaMarkt is de Chromecast ongeveer even duur.

Er zijn al tijden geruchten over een nieuwe Chromecast. Vooralsnog heeft Google deze nog niet aangekondigd. Uiteraard kan dat nog komen. Zo zouden veel mensen zitten te wachten op ondersteuning van full HD (1080p), in plaats van de huidige 720p.

Auteur:

Wouter schrijft interessante artikelen.

This author has published 6 articles so far.

Comments are closed.