Muziek maken met een piano hoeft niet duur te zijn

8 februari 2019 | Auteur: | Posted in Audio

Wil je zelf muziek maken en piano leren spelen? Dat hoeft tegenwoordig helemaal niet meer duur te zijn! Vroeger was je al snel afhankelijk van een complete vleugel die erg duur en duizenden euro’s kost. Geld hoeft je muzikale carrière dus al lang niet meer te belemmeren!

In dit artikel gaan we in hoe je voor een redelijke prijs toch pianomuziek kunt maken. Heb je na het lezen nog vragen? Laat het ons weten in een reactie.

Een midi keyboard

Een midi keyboard is de oplossing als je goedkoop piano wilt spelen. Een midi keyboard is een module waarmee je geluid kunt aansturen bijvoorbeeld op je computer. Je hebt dus een piano waarmee je toetsen aan kunt sturen, het geluid moet uit je computer komen door software wat het geluid produceert en speakers die daarop zijn aangesloten.

Veel midi keyboards hebben ook nog meerder functionaliteiten zoals drumpads die daarop zijn aangesloten. Je kunt ook vaak met meerdere knoppen andere effecten aansturen waardoor je midi keyboard een midi controller wordt waarmee je veel functionaliteit kunt aansturen binnen de software.

Nieuwe innovaties

Het midi keyboard wordt tegenwoordig ook nog verder doorontwikkeld. Zo is Native Instruments ledverlichting aan het inbouwen in midi keyboards. Roli is bezig met een combinatie tussen een keyboard en een gitaar. De Roli keyboards hebben ook wat weg van een viool wat het erg innovatief maakt.

Prijzen

Een midi keyboard is al te krijgen vanaf €40,- voor een kleine versie en gaat door tot enkele honderden euro’s. Beginnen is daarom niet duur en erg toegankelijk met een midi keyboard, met de voorwaarde dat je wel een computer nodig hebt om het keyboard mee aan te sluiten.

Daarnaast kan het ook nog handig zijn om een paar speakers op je laptop aan te sluiten waardoor je beter geluid hebt. Ben je tevreden met het geluid van je laptop of computer? Dan is dat ook voldoende!

Reacties uitgeschakeld voor Muziek maken met een piano hoeft niet duur te zijn Tags: ,

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.