Mini beamer om op te gamen

7 augustus 2014 | Auteur: | Posted in Audio, Elektronica, Overige elektronica

Een mini beamer is een kleine variant van de bekende beamer. Beamers worden wereldwijd gebruikt om een groot beeld te creëren en daarop foto’s, video’s of andere media te tonen. Je kunt een mini beamer ook gebruiken om TV op te kijken of om op te gamen. Denk bijvoorbeeld aan een PS4 / Xbox One mini beamer.

Opvallend is het feit dat het woord beamer wereldwijd onbekend is. Nederland is het enige land waar zo’n apparaat een ‘beamer’ wordt genoemd. In de rest van de wereld heet het een ‘projector’. Hierdoor zijn er veel synoniemen van het woord mini beamer, zoals: kleine beamer, pico beamer, nano beamer, mini projector, pico projector, kleine projector en nano projector. Hier wordt allemaal hetzelfde mee bedoeld, namelijk de mini beamer.

Een groot voordeel van een mini beamer, is de grootte. Mini beamers zijn zeer compact en kunne dus overal naar toe genomen worden. Dit past goed is de huidige maatschappij, waar alles makkelijk en compact moet zijn. Een iPhone neem je overal mee naartoe en hoe leuk zou het nou zijn als je op elke locatie beelden kunt projecteren vanaf je iPhone?

Om je smartphone of tablet aan te sluiten op je mini beamer heb je vaak een adapter nodig. Het zit namelijk zo: een mini beamer heeft vaak een composiet en/of een HDMI ingang. Smartphones en tablets hebben echter geen composiet en/of HDMI ingang, waardoor je een adapter nodig hebt. De prijs van een mini beamer is ook veel lager dan de prijs van een normale beamer. Een mini beamer heb je al vanaf ca. €150,- en een normale kost toch zeker €800,-. De kwaliteit van een mini beamer is echter wel minder.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.