Online radiostations

8 oktober 2015 | Auteur: | Posted in Audio, Elektronica

De raio bestaat al heel lang en is nog steeds ontzettend populair onder grote groepen mensen. De meeste luisteraars zitten in de auto of op de werkvloer. De radio heeft wel ontzettend veel concurrent, vooral de internetradio. Mensen krijgen allerlei andere mogelijkheden die allemaal weer hun unieke service bieden. De consument is nu in controle over de muziek. Je bent niet meer afhankelijk van de muziek die gedraaid wordt door het radiostation. Nooit meer vervelende nummers. Geen zin in het foute uurtje van Q-music? Dan ga je gewoon naar de concurrenten. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van YouTube, dan kun je ook het filmpje kijken bij het bijbehorende filmpje. Voor mensen met een grotere data bundel is het een goede optie. Je kan natuurlijk niet achter het stuur zitten terwijl je een YouTube filmpje kijkt, dat is niet geheel veilig.

 

Een andere concurrent is Spotify. Spotify komt in veel verschillende vormen. Niet alleen kan het via de PC gebruikt worden, de mobiele app voor Spotify is bijna net zo populair. Je kan daar je eigen muziek afspeellijsten op creƫren met alleen de muziek die jij geweldig vind. Ook kun je de afspeellijsten van andere bekijken. Je kan op deze manier leuke afwisseling ervaren tussen muziek ervaren. Je kan natuurlijk ook je eigen Spotify afspeellijst aanraden bij bekenden. De Spotify app maakt het je makkelijk om in het openbaarvervoer, zoals de tram of de bus, naar je favoriete afspeellijsten te luisteren.

 

Toch win je niet zo gemakkelijk de strijd met de radiostations. Online worden er ontzettend veel radiostations aangeboden. Wanneer je dus geen zin hebt om je eigen muziek uit te kiezen kun je lekker makkelijk een radiostation aanzetten welk genre wel bij jou of jou humeur vind passen. Zo heeft radio 538 verschillende radiostations naast hun normale bekende 538 station. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor nonstop-538.

Auteur:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.