Je carrière plannen voor een baan als Cost en Sales Engineer

29 oktober 2013 | Auteur: | Posted in Opleidingen

Een studie uitkiezen hoeft niet heel moeilijk te zijn als je al precies weet wat voor baan jij later met plezier wil gaan uitvoeren. Toch kunnen er veel onzekerheden zijn over wat je werkelijk te wachten staat en wat voor eisen werknemers stellen aan jonge starters die de arbeidsmarkt op komen. Als jongere die al precies weet wat je wil doen is het dus slim om goed vooruit te kijken. Dat kan je doen door naar vacatures techniek te zoeken waar jij later op wil studeren. Door de eisen te bestuderen kom je al snel erachter de eisen die werkgevers stellen en kan jij je studies daarop laten aansluiten.

Je carrière als Cost/Sales Engineer

Neem bijvoorbeeld de Cost en Sales Engineer. Als Cost/Sales Engineer heb je een unieke mix van kennis en vaardigheden nodig. Je moet namelijk financieel sterk in je schoenen staan terwijl je ook technisch weet waar je het over hebt. Als Cost en Sales Engineer zal je namelijk complexe zowel technische als commerciële projectoffertes moeten opstellen. Naast de commerciële en technische kennis moet je dus ook communicatief sterk zijn om potentiële klanten te overtuigen dat zij inderdaad het beste krijgen en dat jij precies begrijpt wat zij nodig hebben. Dit geeft aan dat het een uitdagende baan is met veel afwisseling tussen engineering, commercie  en communicatie.

Om aan de nodige vaardigheden te komen heb je vaak wel 2 jaar werkervaring nodig, maar je kan in ieder geval een goede start maken door de juiste opleiding te kiezen. Offertes op dit gebied zijn vaak complex en daarbij heb je een technische HBO-opleiding nodig waarbij je kan denken aan o.a. werktuigbouw, commercieel technische opleidingen of technische bedrijfskunde.

Eenmaal de juiste opleiding genoten te hebben kan je werkervaring opdoen om naar deze functie toe te groeien. Zoek bijvoorbeeld naar een technische functie bij als voorbeeld een technische groothandel waar je o.a. met machines te maken krijgt. Van daaruit kun je door solliciteren naar een vacature Cost/Sales Engineer. Om geschikte Sales Engineer vacatures te vinden kan je kijken op de websites van Continu waar je veel engineering vacatures zal vinden en waar er vast wel een tussen staat waar jij interesse in hebt.

Auteur:

This author has published 154 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.