Hoe te beginnen als starter

23 oktober 2015 | Auteur: | Posted in Opleidingen

Wanneer je voor de eerste keer een bedrijf start zul je een hoop nieuwe dingen jezelf aan moeten leren. Normaal ben je gewend dat alles voor je geregeld wordt en jij zelf alleen maar hoeft te komen werken. Als eigen baas zijnde ben jij degene die al deze zaken zelf zal moeten regelen. Dit houdt in dat je rekening moet houden met verzekeringen, vergunningen en natuurlijk klanten binnen moet halen. Er zullen ook taken bij komen waar je nog 0,0 ervaring mee hebt.

Voordat je begint

Voordat je überhaupt kunt beginnen met je eigen bedrijf zul je over een aantal zaken na moeten denken. Denk hierbij aan een ondernemingsplan, de juiste rechtsvorm kiezen, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, verklaring arbeidsrelatie(VAR), openen van een zakelijke rekening, het verzekeren van je bedrijf en de huisvesting regelen.

Administratieve werkzaamheden

Zodra je je bedrijf gestart bent zal de financiële administratie nog redelijk eenvoudig zijn. Enkele dingen die je bijvoorbeeld bij moet houden zijn: de btw uitgave en inkomsten. Maar ook al je facturen en uitgaven van het bedrijf zijn erg belangrijk. Gooi deze dan ook niet weg, maar sla alles overzichtelijk in mappen of digitaal op een computer of server. In het begin zal het nog mogelijk zijn om de inkomsten en uitgaven in Excel te verwerken. Naar mate het bedrijf groeit zul je langer met de administratie bezig zijn en zal het ook moeilijker worden. In dit geval kun je er voor kiezen om een boekhoudprogramma aan te schaffen of een administratieve medewerker in te huren. Doe je deze werkzaamheden liever zelf maar mis je ervaring en expertise? Dan is de Fabius opleiding financieel administratief medewerker misschien wel geschikt voor je. Het voordeel van deze opleiding is dat je deze ‘s ochtends of ‘s avonds kunt volgen. Je kunt zelf kiezen wat het beste voor jou uit komt. In totaal ben je ongeveer twee dag delen kwijt aan de opleiding. Één dag deel krijg je les het ander dagdeel zul je moeten besteden aan huiswerk. De tijd die je hier mee bezig bent is natuurlijk wel afhankelijk van hoe snel je de stof tot je toe neemt.

Problemen met de bedrijfsvoering

Als je problemen hebt met het runnen van je bedrijf zijn er altijd diverse adviseurs en natuurlijk andere ondernemers die je graag willen helpen. Bijna iedereen is onderaan begonnen en fouten zijn er om van te leren. Aarzel dus niet en neem contact op met vrienden, familie, andere ondernemers of bijvoorbeeld de Rabobank. Vaak zullen zij je kosteloos voorzien van informatie. Mocht je hier meer behoefte aan hebben is het wellicht verstandig om op zoek te gaan naar een ondernemerscentrum voor starters. Hier kun je gemakkelijk bij andere starters binnen lopen en je ervaringen met elkaar delen.

Mocht je problemen hebben met het houden van verkoopgesprekken lees dan ook een dit artikel over de verkoopmedewerker.

Auteur:

This author has published 195 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.