Vakantieoord Burgas

3 juli 2013 | Auteur: | Posted in Aanbieders, Reizen, Stedentrips, Vakantie

Aan de zwarte zee ligt de prachtige Bulgaarse stad Burgas. De stad staat bekend om de historische binnenstad en het heerlijke klimaat. Tijdens de warme zomermaanden kunnen de tempraturen flink oplopen. Gemiddelde tempraturen van dertig graden zijn hier normaal. De lokale bevolking van Bulgarije trekt tijdens de zomermaanden dan ook graag naar de kust van Burgas.

Burgas wordt steeds meer een toeristisch vakantieoord en grote hotels en accommodaties worden langs de kust gebouwd. De lokale bevolking is zelfs helemaal ingesteld op toerisme en dit is fijn in Bulgarije. Voor het land zelf is de stad naast toerisme een belangrijke havenstad. De stad heeft de vierde grootste haven van het land en hier komt dan ook een deel van de inkomsten vandaan.

Vanuit Nederland kan je met de auto naar Burgas, maar je kunt ook het vliegtuig pakken. De stad heeft namelijk een eigen vliegveld waar de toeristen op aankomen. In de stad zelf is er voor iedere toerist wel een accommodatie te vinden. Van een luxe villa tot een prachtige hotelkamer met uitzicht op de zee.

Verder kan je in Bulgarije en vooral langs de kust heerlijk winkelen en vooral voordelig uitgaan. Voor cultuur liefhebbers zijn er diverse museums te vinden over de geschiedenis van Bulgarije en de historie van de Grieken. De Grieken hebben hier namelijk tijdens de Griekse tijd flink huisgehouden. Een andere toeristische attractie is een uitstapje naar het Vaya meer. Spot hier de prachtigste vogels in de omgeving van Burgas.

Auteur:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.