Informatie over dartsnieuws

19 november 2014 | Auteur: | Posted in Individuele sporten, Sport

Darten is een van de meest populaire sporten in Nederland. Elke stad en elk klein dorpje heeft wel een eigen dart café, waar de echte fans wekelijks hun wedstrijdjes spelen. Daarnaast wordt er enorm veel darten op televisie gekeken. De grote darthelden als Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zijn mede de reden van de groeiende populariteit van deze sport.

Wedstrijden

De echte darts fans volgen hun favoriete darters op de televisie. In de laatste maanden van het jaar is deze populaire sport niet meer weg te denken van de televisie. Wedstrijden en dartsnieuws zijn op alle sportwebsites te vinden, zo ook livestreams en verslagen van de grote internationale toernooien. De Nederlandse darters maken ieder jaar weer grote kans op de Europese en wereldtitels. Hierdoor is het WK darts ook één van de meest bekeken sportevenementen van het jaar.

WK darts 2015

Het WK darts van 2015 van de PDC wordt ook dit jaar weer traditioneel gehouden in het Alexandra Palace in Londen. Voor de 22e keer wordt het prestigieuze toernooi gehouden, dat begint op 18 december en eindigt op zondag 4 januari 2015. In 2007 was Raymond van Barneveld de eerste Nederlandse darter die het WK wist te winnen. In 2014 kwam hier een tweede Nederlander bij, toen Michael van Gerwen de wereldtitel binnenhaalde ten koste van recordhouder Phil Taylor.

Phil Taylor

Phil Taylor is de grote held in de dartswereld. Van de 21 WK’s die er werden gehouden won de Engelsman er maar liefst 14. Hoewel hij dit jaar niet echt in vorm lijkt te zijn, is hij nog steeds één van de grotere kanshebbers op de wereldtitel. Het dartsnieuws staat wekelijks vol met de records, prestaties en interviews van deze Phil Taylor. Zijn geduchte concurrent is natuurlijk Michael van Gerwen, die zal proberen om zijn titel te prolongeren. Naar verwachting zal Raymond van Barneveld geen betekenis spelen op dit toernooi. De oud gediende in het darten lijkt toe aan zijn pensioen. Voor meer informatie en dartsnieuws, kijk je bijvoorbeeld op: www.darts.nieuwsbreak.nl

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.