GoPro mounts

7 augustus 2014 | Auteur: | Posted in Individuele sporten

Als je het hebt over de camera die kan filmen vanuit bijna ieder opzicht, dan heb je het natuurlijk over een actie camera. Er zijn diverse actiecamera´s waaronder de steeds bekender wordende GoPro camera. GoPro is opgericht door een surfer, met het idee om te kunnen filmen zonder daarbij de handen te gebruiken. En een aantal jaar verder staat GoPro niet meer in de kinderschoenen maar is het een van de bekendste actiecamera´s. De camera is erg populair, maar dat zijn ze natuurlijk geworden door de accessoire Gopro. De accessoires, ook wel Gopro mounts genoemd, maken het mogen om de camera te monteren aan diverse onderdelen:

  • De chest mount: De chest mount maakt het mogelijk om de camera te monteren aan de borst. Door deze mount om te doe kan de camera worden geplaatst op de borst. Ideaal om verschillende sporten te filmen terwijl de handen volledig vrij zijn om de sport te beoefenen. Niet alleen de sport wordt gefilmd met deze mount ook zie je op festivals de camera’s terug komen om films te maken van het evenement.
  • De helmet mount, deze mount is minder geschikt voor festivals maar des te geliefder in de sport. Ideaal voor sporten waarbij men een helm draagt, denk bijvoorbeeld aan mountainbiken en bmx-en. De camera is gemonteerd aan de helm en draait dus mee met het hoofd. Op deze wijze is het ideaal om uniek beeldmateriaal vast te leggen.
  • De tripod mount is de laatste mount uit dit rijtje, deze mount maakt het mogelijk om de camera te monteren aan het stuur. Op het moment dat de camera aan het stuur zit krijg je uniek beeldmateriaal omdat de camera stabiel gemonteerd is. Ideaal voor diverse takken van sporten en dan met name de extremere sporten.
Gopro is dus erg in opkomst, maar de rage is nog lang niet overgewaaid!

 

Auteur:

This author has published 16 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.