Zilveren trouwringen

29 april 2015 | Auteur: | Posted in Shoppen

Zilveren trouwringen

 

De uitstraling, gloed en natuurlijke glans van zilver is uniek. Zilveren ringen zijn vaak goed betaalbaar en beschikbaar in verschillende soorten en stijlen. Het is een grote favoriet voor juweliers, omdat het zo goed smeedbaar is. Dit maakt het ook uitermate geschikt voor graveren. Al jaren is het populair om de naam van de geliefde of de trouwdatum aan de binnenkant van de ring te graveren, tegenwoordigkanzelfs de hartslag of een vingerafdruk gezet worden. Ook de stijl is hier te kiezen; denk bijvoorbeeld aan elegante letters of juist blokletters.

 

De ringen zijn geweldig te combineren met prachtige, maar betaalbare edelstenen. Een groene smaragd, blauwe saffier of rode robijn voegt wat kleur aan de ring toe. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een ring geheel naar eigen smaak te maken. Bepaal zelf de dikte, het soort en aantal edenstenen en het budget. Ringen voor hem en haar kunnen zo worden ontworpen dat beide van de perfecte ring kunnen genieten.

 

Duurzaamheid

Zilver is een zachte edelmetaal en is hierdoor gevoeliger voor beschadigingen. Vooral mensen die veel met hun handen werken, kunnen al vrij snel beschadigingen, krasjes en veranderingen in vorm verwachten.Omde ring mooi te houden, en de natuurlijke glans te behouden, is het belangrijk om de ring regelmatig schoon te maken. Het grote voordeel van deze zachte metaal is dat het gemakkelijk aan te passen is als de maat van de vinger verandert.

 

Oxidatie

Zilveren ringen kunnen oxideren. Dit is een natuurlijk proces waarbij de ring zwart wordt. De zwarte kleur ontstaat door de chemische reactie tussen waterstofsulfide en zilver. Maar zilverkanook reageren op je huid. Voedsel, alcohol en medicijnen spelen hier een rol bij. Door hoge luchtvochtigheidkandit proces versnellen.

 

De verkleuring is bijna niet te voorkomen. Gelukkigkanhet sieraad met de volgende tips weer schitterend worden opgepoetst:

 

– Zet de ring in een bakje met aluminiumfolie en soda en schenk er warm water over.

– Leg de ring in een bakje met groene zeep en borstel het hierna schoon. Wrijf het    droog met een schone doek.

– Koop een speciale reiniger bij een juwelier en volg de instructies.

 

Ringen blijven het mooist als ze regelmatig worden verzorgd. Zelfs als de ringen niet  verkleuren, is het verstandig om ze toch schoon te maken.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.