Bij het kopen van werkschoenen zijn er meerdere eigenschappen belangrijk voor de juiste keuze.
Je werkschoenen moeten natuurlijk veiligheid bieden, maar ze moeten ook comfortabel zijn en aansluiten bij je werkzaamheden. En dan zijn er nog de externe omstandigheden die mee kunnen spelen bij je keuze.

Warme weersomstandigheden
Tijdens de warme zomermaanden krijgen wij veel vraag naar ventilerende werkschoenen die meer ademen dan de gebruikelijke werkschoenen.
Er zijn tegenwoordig diverse soorten ademende werkschoenen die ideaal zijn voor buitenwerk met warm weer, of binnenwerk met hogere temperaturen.
Deze werkschoenen zorgen ervoor dat je voeten de warmte kwijt kunnen waardoor je minder snel last krijgt van zweetvoeten, vieze luchtjes en zelfs blaren.
De ontwikkelingen volgen zich in snel tempo op en de keuze in lichte sportieve werkschoenen wordt groter en groter.

Belangrijke eigenschappen

Wij hebben een aantal werkschoenen met speciaal ontwikkelde materialen zoals ‘nylon mesh’ en microfiber. Daarin zorgen piepkleine gaatjes voor een optimale ventilatie en lucht doorstroom wat zorgt voor een ademende werkschoen. Maar ook werkschoenen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals leder zorgen voor een ademende werking. Een ander belangrijk aspect bij ventilerende werkschoenen is het materiaal van de binnenvoering. Materialen als Cambrelle, Coolmax of bijvoorbeeld Airplus 3D zorgen voor een versnelde vochtverwerking waardoor je werkschoenen langer droog aanvoelen. Ook zijn er verschillende binnenzooltjes verkrijgbaar die bijdragen aan frisse droge voeten in je werkschoenen.

Nooit geen zweetvoeten meer? 
Het dragen van ademende werkschoenen zal de kans op zweetvoeten aanmerkelijk verkleinen, maar voorkomen ervan is helaas niet mogelijk. Het verschilt per persoon of iemand last heeft van zweetvoeten dus dit ligt niet per definitie aan de (werk) schoenen. Het dragen van ademende werkschoenen zal de kans op zweetvoeten aanmerkelijk verkleinen, maar voorkomen ervan is helaas niet mogelijk.

Aanvullende onderhoudstips
Zorg ervoor dat je aan het einde van je werkdag je werkschoenen zoveel mogelijk open zet zodat ze goed kunnen drogen. Het is niet verstandig om dit bij de verwarming te doen, of op een vochtige plek. Om geurtjes te bestrijden zijn er speciale deodorants die de geur neutraliseren en je veiligheidsschoenen fris houden.

De rol van sokken
Als laatste geven wij je een paar tips mee die wellicht nog kunnen bijdragen aan het comfort van ademende werkschoenen. Draag bij voorkeur wollen of katoenen sokken gebruiken, aangezien deze van nature beter ademen. Neem geen sokken waar synthetisch stoffen in zitten, hier worden je voeten erg warm van en gaan ze eerder broeien en zweten. Ook is het handig om geen wasverzachter te gebruiken voor je sokken, dat zorgt er namelijk voor dat ze minder vocht kunnen absorberen.