Pandemic Bordspel Kopen

7 september 2019 | Auteur: | Posted in Accessoires, Shoppen

In het Pandemic bordspel zijn verschillende ziektes tegelijkertijd over de hele wereld uitgebroken! De spelers zijn specialisten in ziektebestrijding, wiens missie het is om de hotspots van ziekten te behandelen en onderzoek te doen naar oplossingen voor elk van de vier virussen voordat ze uit de hand lopen.

Het bord toont verschillende grote steden op aarde. Bij elke beurt kan een speler tot vier acties gebruiken om tussen steden te reizen, geïnfecteerde bevolking te behandelen, een remedie te ontdekken of een onderzoeksstation te bouwen. Een kaartspel biedt de spelers deze vaardigheden, maar verspreid over het spel zijn er ook Epidemie kaarten die de activiteit van de ziekte versnellen en intensiveren. Een tweede, afzonderlijk kaartspel regelt de verspreiding van de infecties.

Spelers spelen een unieke rol binnen het team en moeten hun strategie zo plannen dat ze aansluiten bij de sterke punten van hun specialisten om de ziekten te overwinnen. De operationeel expert kan bijvoorbeeld onderzoeksstations bouwen die nodig zijn om geneeswijzen voor de ziekten te vinden en die een grotere mobiliteit tussen steden mogelijk maken; de wetenschapper heeft slechts vier kaarten van een bepaalde ziekte nodig om deze te genezen in plaats van de normale vijf – maar de ziekten verspreiden zich snel en de tijd dringt. Als een of meer ziekten zich verder verspreiden dan het herstel of als er teveel tijd verstrijkt, verliezen de spelers allemaal. Als ze de vier ziekten genezen, winnen ze allemaal!

Benieuw geworden naar het spel en wil je het zelf nu ook graag spelen? Je kunt het Pandemic bordspel kopen in bijna alle grote spellenspeciaalzaken en boardgame webshops.

Reacties uitgeschakeld voor Pandemic Bordspel Kopen Tags: , , , , , , , , , , ,

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.