Tips voor een snelle ochtendroutine

11 december 2015 | Auteur: | Posted in Accessoires

In de ochtend telt elke minuut. Als je even langer in je bed kunt blijven liggen, is dat heerlijk. Echter wil je natuurlijk ook niet te laat op je werk of op school aankomen. Het is dus verstandig om je ochtendroutine een beetje te versnellen. Vaak zijn er echt wel stappen die je kunt versnellen of zelfs helemaal overslaan. Ook kan een goede voorbereiding de avond van te voren helpen om ‘s ochtends sneller klaar te zijn.

Douche

In de ochtend kun je het beste kiezen voor een snelle douche. Misschien kun je eens proberen om iets minder warm te douchen. Als je lekker onder de warme douche staat, verspil je vaak tijd. Vooral in de winter wil je dan haast niet onder de warme douche uit, omdat je dan weer de kou in moet.

Snelle make-up

Voor vrouwen is de make-up vaak een onderdeel van de ochtendroutine waar veel tijd aan wordt besteed. Echter kun je deze tijd vaak inkorten. Een beetje BB cream, oogpotlood en mascara is vaak al genoeg om er verzorgd uit te zien. Als je iets meer make-up wil gebruiken, kan dit natuurlijk ook, maar kijk wel eens of je iets kunt schrappen.

Permanente make-up

Natuurlijk kun je ook kiezen voor permanente make-up. Als je echt snel klaar wil zijn in de ochtend, is dit een goede optie. Je kunt bijvoorbeeld een permanente eye liner laten zetten, of een permanente lip liner. PMU wenkbrauwen of PMU lippen behoren ook tot de mogelijkheden. PMU wenkbrauwen of een permanente eye liner kunnen veel tijd schelen in de ochtend. Het kan namelijk best even tijd kosten om je wenkbrauwen precies gelijk bij te tekenen of om je eye liner netjes gelijk te zetten. Als je kiest voor permanente make-up, word je dus wakker met een frisse, sprekende blik op je gezicht.

Kapsel

Je kapsel kan ook behoorlijk wat tijd kosten, maar vaak kan het ook veel sneller. Als je aan de slag gaat met een krultang, stijltang en andere producten, ben je al snel een tijdje bezig. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een losse vlecht, een staart of een knot. Als je meer van los haar houdt, kun je ook een goed stylingproduct kiezen en dit in je haar kneden. Zo zorg je snel voor meer glans en volume. Als je een stylingproduct hebt gevonden wat goed bij je haar past, scheelt dit je veel tijd in de ochtend.

Ontbijt en lunch

Een ander onderdeel wat veel tijd kan schelen, is het eten. Ontbijten is erg belangrijk in de ochtend, dus sla dit vooral niet over. Je kunt bijvoorbeeld de avond van te voren je ontbijt en je lunch klaar leggen. Als je bijvoorbeeld wat boterhammen en fruit meeneemt naar school of naar je werk, kun je deze alvast klaarleggen.

Outfit

Een outfit kiezen is iets wat voor vrouwen veel tijd in beslag kan nemen. Zorg er dus voor dat je je outfit de avond van te voren uitkiest. Je kunt op het weerbericht kijken of het warm of koud wordt, en hier je outfit op afstemmen. Wat je ook kunt doen, is in het weekend je outfits samenstellen. Vaak heb je het in het weekend minder druk, en kun je hier wel even tijd voor maken. Ook kan het erg leuk zijn om te doen. Je kunt bijvoorbeeld 5 hangertjes pakken, en aan elke hangertje een outfit hangen voor een doordeweekse dag. Zo pak je in de ochtend zo je hele outfit van het hangertje, en ben je snel klaar.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.