Waar moet een kwalitatieve vulpen aan voldoen?

17 december 2020 | Auteur: | Posted in Shoppen

Schrijven met pen en papier lijkt misschien een tikkeltje ouderwets. De meesten onder ons tokkelen namelijk maar wat graag op een toetsenbord, maar pakken er nog maar zelden pen en papier bij. Zonde, want schrijven biedt enorm veel voordelen. Je spreekt hier beide hersenhelften mee aan, waardoor je creatiever wordt én ook nog eens makkelijker informatie kunt onthouden. Daarnaast helpt het ook tijdens het verwerken van gebeurtenissen. Kortom, genoeg redenen om dus toch een keer naar die Parker pennen te gaan kijken. 

Als je dan toch echt geld wilt investeren in een kwalitatieve pen, dan mag een vulpen in je collectie natuurlijk niet ontbreken. Hét mooiste en bovenal elegantste schrijfinstrument van allemaal. Maar hoe kies je de juiste vulpen uit? Waar moet een kwalitatieve vulpen eigenlijk precies aan voldoen? 

Afmetingen van de penpunt 


Wanneer je voor de eerste keer een vulpen koopt, dan laat je je al snel verleiden door het prachtige design wat sommige merken laten zien. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar dit hoort niet allesbepalend te zijn in jouw keuze voor de juiste vulpen. In tegendeel zelfs, er zijn nog veel meer andere criteria waar je rekening mee moet houden. De afmetingen van de penpunt behoort hierbij toch wel tot de belangrijkste factor. 

Maar hoe weet je welke afmetingen de penpunt van jouw nieuwe montblanc zal hebben? Hier hebben de fabrikanten een eenvoudig hulpmiddel voor bedacht. Ze maken gebruik van specifieke afkortingen om dit duidelijk te maken. Natuurlijk moet je hier dan wel een beetje verstand van hebben. Over het algemeen gelden de volgende afkortingen en bijbehorende aanduidingen: 

  • Extra fine (EF of XF) – deze is geschikt voor schrijvers die een zeer klein handschrift hebben en heel precies hun teksten op papier zetten.

  • Fine (F) – dit is voor schrijvers die iets minder precies zijn, maar nog altijd relatief kleine letters maken.

  • Medium (M) – is voor schrijvers die eigenlijk net tussen de kleine en grote letters in vallen. Zij schrijven zeer gemiddeld.

  • Bold (B) – dit is geschrikt voor schrijvers met een groot en robuust handschrift. 

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de snelheid waarop je schrijft. Iemand die zeer snel schrijft, zal meer baat hebben bij een bredere punt voor om een hogere flow te creëren. Dit terwijl iemand die langzaam schrijft baat heeft bij een smalle punt om zorgvuldiger te kunnen schrijven. Kies daarom een pennenset lamy dan ook altijd met uiterste zorg uit, zodat je zeker weet dat deze uitstekend geschikt is voor jouw persoonlijke wensen en schrijfvoorkeuren. 

De inktcapaciteit 

 

Ook de inktcapaciteit speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de beste vulpen. Er zijn mensen die slechts incidenteel met een waterman pen schrijven, waardoor het niet noodzakelijk is als de capaciteit zeer hoog is. Dit wordt natuurlijk een ander verhaal wanneer je dagelijks met de vulpen schrijft en deze overal mee naartoe neemt. Dan zal het heel lastig (en bovenal prijzig) worden om continu nieuwe vullingen te gebruiken. Een hoge inktcapaciteit is dan ook zeer gewenst. 

Reacties uitgeschakeld voor Waar moet een kwalitatieve vulpen aan voldoen? Tags:

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.