Wat te doen in Zwartewaterland?

13 juni 2019 | Auteur: | Posted in Shoppen

Vlak onder de kop van Overijssel bevindt zich de gemeente Zwartewaterland. Gelegen nabij het Zwarte Meer en ingeklemd tussen de Noordoostpolder en de Flevopolder vind je een uniek stukje oer-Hollandse historie. Met ruim 22.500 inwoners, verdeeld over drie dorpen, is het één van Overijssels kleinste gemeenten. Maar er is meer te beleven dan je wellicht zou denken! Wat dacht je van de volgende trekpleisters?

Bedevaart naar Hasselt

Het dorp Hasselt staat bekend als een waar bedevaartsoord. Het is, naast Amsterdam, zelfs de enige plaats in Nederland die over een ‘Heilige Stede’ beschikt. Deze bevindt zich bij de Sint Stephanuskerk. Reeds sinds de Middeleeuwen weten pelgrims van heinde en verre het Overijsselse dorp te vinden. In Hasselt kom je via twee pelgrimsroutes uit het noorden. Vanuit Friesland loopt het Jabikspaad en het Jacobspad vindt zijn oorsprong in Groningen. Beide maken deel uit van het welbekende pelgrimspad naar het bekende Spaanse oord Santiago de Compostella.

De Weerribben

Vlak boven Zwartsluis vinden we één van de 21 nationale parken die Nederland rijk is. Nationaal Park Weerribben-Wieden is het op drie na grootste nationale park en kenmerkt zich door de grote hoeveelheid water. Je kunt genieten van de rust in de bossen, te voet of op de fiets. Je kunt er varen over de meren en door de beekjes. Maar ook een bushcraftworkshop of een bezoek aan de eendenkooi Kloosterkooi behoort tot de vele mogelijkheden!

Bootje varen in Giethoorn

Als we het dan toch over varen hebben… Het Venetië van Nederland mag je natuurlijk niet overslaan als je aan het Zwarte Water verblijft. In Giethoorn is voor jong en oud vanalles te beleven. Het autoloze dorp kent talloze bootverhuurbedrijfjes, waar je terecht kunt voor kano’s, motorbootjes of de traditionele punter. Ook een bezoekje aan Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus mag niet ontbreken. Je ontdekt er alles over hoe het leven er in vroegere jaren aan toeging in het bruggendorp.

Dagje Meppel

Eén van de grotere plaatsen in de regio is Meppel, dat net aan de andere kant van de Overijssels/Drentse grens ligt. Het gezellige centrum kent vele leuke winkeltjes en in de maanden juli en augustus worden er op donderdag allerlei activiteiten georganiseerd. Iedere Donderdag Meppeldag kent dan zijn eigen thema. Muziek, culinaire evenementen, marktjes en meer: iedere donderdag is dan weer een feestje in Meppel!

Zakelijk Zwartewaterland

Ook voor bedrijfsuitjes is de omgeving rondom het Zwarte Water uitermate geschikt. Activiteiten op het water zijn natuurlijk perfect voor een teamuitje! En wilt u vergaderen in Zwartsluis en omstreken? Dan biedt vergaderlocatie Weidevol prachtige ruimtes, waar u tijdens het overleggen geniet van de groene omgeving.

Reacties uitgeschakeld voor Wat te doen in Zwartewaterland?

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.