Een pandjeshuis

13 juni 2013 | Auteur: | Posted in Huis en tuin, Shoppen

 

Wat is een pandjeshuis?

Bij een pandhuis kun je geld lenen. Vroeger werd het ook lommerd genoemd wat de officiële betekenis heeft, bank van lening. In een pandjes huis kun je geld lenen door spullen, die wel waarde hebben achter te laten als onderpand. Het pandjeshuis heeft zo meer zekerheid dat u terug komt om de spullen te halen. Het wordt ook belenen genoemd. Dit is niet helemaal zonder kosten. U betaald een rente hierover. Mocht u niet instaat zijn om het product of spullen weer terug te halen, dan mag het pandjeshuis de spullen verkopen. Hiervoor wordt een tijd bepaald door het pandhuis. De hoogte van de lening wordt bepaald door het pandhuis. Dit zijn echter niet de nieuwprijzen die u er eerder voor heeft betaald. Dit om het eventuele doorverkopen voor het landjeshuis wel haalbaar te maken. Mocht u niet binnen de tijd u spullen ophalen, maar dit binnen aanzienbare tijd toch willen is het soms in overleg mogelijk om tegen betaling van een klein bedrag de spullen iets langer in het pandjeshuis te laten.

Welke spullen kan ik brengen?

Vrijwel alles kunt u als onderpand brengen. Een auto, sieraden, televie, computer, muziekinstrumenten en nog veel meer andere spullen. Spullen die weinig waard zijn worden vaak niet aangenomen. Het pandhuis heeft er niets aan als u het niet komt halen. Maar u kunt bijvoorbeeld wel uw sieraden verkopen.

Waarom lenen bij een pandjeshuis?

Het lenen bij een pandjeshuis heeft meerdere voordelen. U hoeft niet lang op uw geld te wachten. Een bank checkt bij de BKR waardoor geld lenen niet altijd mogelijk is. Het pandjeshuis doet dit niet.

Auteur:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.