Verschillende machines die worden gebruikt op een boerderij

19 april 2021 | Auteur: | Posted in Huis en tuin

Op boerderijen wordt er gebruikgemaakt van veel soorten machines. In de afgelopen eeuw heeft het aantal machines een enorme groei doorgemaakt. Specialisatie en maatwerk zijn hierbij kernwoorden. Welke apparaten en machines, te huur of te koop via Van Trier Europe, gebruikt de moderne boer zoal? Welke apparatuur en machinerie van Van Trier Europe mag op een moderne boerderij niet ontbreken?

Tractors & dorsmachines

Twee belangrijke machines die bijna elke boer heeft, zijn tractoren en een of meer dorsmachines. Het belangrijkste doel van tractoren is om landbouwmachines voort te bewegen. Maar ook kan achterop de tractor een apparaat geplaatst worden, zoals een ploeg of een sproei-installatie, voor allerlei landbouwkundige toepassingen.

 

Naast een tractor hebben agrariërs vaak ook een of meer dorsmachines. Dit zijn machines die ze gebruiken om graan of andere gewassen te oogsten. De geoogste voorraad wordt hierbij opgeslagen in een bak of installatie die in of aan de dorsmachine zit.

Stortbunkers, sorteermachines & transportbanden

Op veel boerderijen zijn ook stortbunkers van Van Trier Europe te vinden. Een stortbunker is bedoeld om de oogst te kunnen verplaatsen richting een lopende band of opslagkisten. Op een gemiddelde boerderij mag deze machine hoe dan ook niet ontbreken. Naast stortbunkers zijn er ook tal van agrariërs die gebruikmaken van sorteermachines, om hun oogst in kisten of kratten te stoppen. Sorteermachine zijn uitstekend af te stellen, waardoor de oogst (zoals aardappelen of bloembollen) goed verspreid en verdeeld kan worden qua gewicht, grootte of volume.

Maaimachines

Boeren, zoals veeboeren of boeren die gras produceren voor de verkoop, hebben vaak maaimachines in hun assortiment om hun grasland snel en zorgvuldig te kunnen maaien. Zeker voor agrariërs die een landbouwbedrijf met grote oppervlakten grasland hebben, is een maaimachine een uitkomst. Door machinaal te maaien, vaak door een maaier achter op de tractor te bevestigen, kan het gras razendsnel en preciezer gekortwiekt worden. Het gras wordt meestal opgeslagen en gedroogd, om later in de stallen te kunnen gebruiken als hooi of het direct in te zetten als veevoer.

Terreinwagens & heftrucks

Naast bovengenoemde machines maken veel eigenaren van boerenbedrijven gebruik van handige 4×4 terreinwagens om snel over hun land te kunnen rijden. Terreinwagens zijn lichter en sneller dan tractoren en handig bij nat en guur weer, of voor een snelle klus. In stallen en loodsen van agrariërs staat ten slotte uiteraard ook een heftruck, voor het transport en opslag werk!

Reacties uitgeschakeld voor Verschillende machines die worden gebruikt op een boerderij

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.