Kunst cadeau doen? Met deze tips is jouw verrassing zeker geslaagd!

17 december 2020 | Auteur: | Posted in Huis en tuin

Van kunst kunnen we eigenlijk nooit genoeg krijgen. Waarom zou je hier ook ooit genoeg van krijgen? Ieder kunstwerk is uniek, speciaal. Het geeft jou de mogelijkheid om zonder woorden jezelf bloot te stellen aan anderen. Te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Beeld kunst van webshop Artihove kopen is al lastig als je niet weet waar je precies naar op zoek bent, maar wanneer je voor iemand anders kunst wilt kopen lijkt dit een onbegonnen zaak. Gelukkig hoeft het niet zo lastig te zijn als verwacht. Wanneer je met een aantal dingen rekening houdt, kan je er bijna vanuit gaan dat het cadeau echt geslaagd zal zijn. 

Ben jij benieuwd waar je op moet letten? En wil je wellicht een kerstpakket van Artihove cadeau doen, maar wil je écht zeker weten dat deze persoon hetgeen onder de kerstboom mooi vindt? Met de volgende tips moet dat zeker lukken! 

Een klein cadeau en een groots gebaar 


De meest gemaakte fout bij het geven van kunst als cadeau is toch wel dat mensen voor een te groot kunstwerk kiezen. Bij kunst geldt echt niet altijd dat groter beter is. Integendeel zelfs. Met een klein kunstwerk kan je soms veel meer bereiken. Bovendien is er natuurlijk ook nog een praktische reden om voor kleinere kunstwerken te kiezen: de ruimte. 

Je kan niet van tevoren bepalen hoeveel beschikbare ruimte er nog in het huis van de ontvanger aanwezig is. Het moet niet de bedoeling zijn dat zij hun uiterste best moeten doen om dat enorme kunstwerk een mooie plek te geven. Misschien is dit wel helemaal niet mogelijk. Zonde, nietwaar? Kies daarom liever voor kleinere bronzen beelden voor huwelijk of gewoon een klein schilderij. Dit past eigenlijk altijd en is echt niet minder mooi. 

Denk aan de ontvanger zelf 

 

Bij het kopen van kunst is het vaak heel lastig om je eigen mening buiten beschouwing te laten. Hoe kan je ook als kunst juist erg persoonlijk is? Toch is het, wanneer je een kunstwerk cadeau doet, juist belangrijk om het nu wél te doen. Je koopt dit kunstwerk immers niet voor jezelf, maar voor die ene speciale persoon. Dan is het wel belangrijk dat hij of zij er echt van kan genieten. Maar hoe weet je nou wat de ontvanger echt mooi vindt? 

Een goede manier om dit te ontdekken is door zijn of haar interieur onder de loep te nemen. Wat valt je op? Houdt deze persoon van expressieve kleuren? Of juist van kalmte en rust? Welke kunstwerken hangen er nu al in huis? Welke materialen zijn hierbij gebruikt? Dit geeft een goede indicatie van de dingen die de ontvanger mooi vindt en hier kan je fijn op in spelen. 

Let overigens niet alleen op de kunstwerken die in huis zijn geplaatst, maar ook die je mogelijk in de tuin kunt vinden. Een sculptuur voor in de tuin kopen is wellicht een goed idee als hier nog weinig aan kunst te vinden is en je stiekem wel weet dat hij of zij dit mooi zou vinden. Zo beschik je over een uniek cadeau, waar vast nog lang over nagepraat zal worden. 

Reacties uitgeschakeld voor Kunst cadeau doen? Met deze tips is jouw verrassing zeker geslaagd! Tags:

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.