Een mooie poster aan de muur: gewoon van jezelf!

8 januari 2020 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin

Een schilderij of een andere wandversiering, die wordt nog mooier als het uniek is en niet een doek wat je in bijna ieder interieur tegenkomt. Een kans die je loopt als je je schilderij of poster bij een groot warenhuis koopt of bijvoorbeeld online bij een grotere webshop. Zelf maken is de enige optie om echt uniek te zijn. Maar wat nu als je niet zo goed kan schilderen… dan maak je gewoon iets moois met foto’s en laat je er een mooie poster van maken! Zo simpel kan het zijn! Het enige wat je nodig hebt is een fototoestel (hoera, die zit vast op je telefoon…), eventueel een computer en een copyshop.

Spelen met foto’s

Wat vind jij een mooi onderwerp voor een poster? Misschien heb je gewoon wel een favoriete foto of ga je graag speciaal hiervoor een foto maken? Zorg uiteraard wel voor een mooie kwaliteit foto, want op posterformaat wordt de foto natuurlijk wel heel erg vergroot. Je kan er echt een leuke opdracht van maken en op zoek gaan naar het ideale plaatje. Denk ook eens out of the box en ga voor een niet alledaags onderwerp. Een dier is heel mooi, maar wel een beetje afgezaagd. Net als kinderen of de zee… Waarom niet eens iets heel gewoons. Zo gewoon dat het voor een poster juist uniek is. Of maak een mooie foto die je door de bewerking juist anders maakt.

Foto bewerken

Je kan uiteraard een mooie foto als wandversiering gebruiken. Maar je kan ook meerderen foto’s tot een collage maken met je fotoprogramma. Zet er eventueel tekst bij. Of bewerk je foto eens op een unieke manier. Verander de kleurstelling, zodat water opeens roze is, bijvoorbeeld. Of de bomen rood in plaats van groen. Ook altijd wel mooi is de foto in grijstinten laten en één klein onderwerp wel een kleurtje geven. Rood is daarbij iets wat veel wordt gedaan. Maar kies gewoon de kleur die jij juist mooi vind. Voor het leukste resultaat hou je de kleurstelling gelijk aan de kleuren van je interieur! Zo heb je er een mooie blikvanger bij.

Copyshop

Afdrukken kan je prima laten doen in een copyshop. Het bestand lever je gewoon met je USB-tje in, of kan zelfs per mail. Afhankelijk van de shop kan je zelf het ontwerp laten printen of het wordt voor je gedaan. In ieder geval heb jij snel jouw eigen unieke poster in handen en zo een heerlijk persoonlijke wandversiering!

Reacties uitgeschakeld voor Een mooie poster aan de muur: gewoon van jezelf! Tags: , , ,

Auteur:

Tekstschrijver, met hart voor tekst en klant!

This author has published 11 articles so far.

Comments are closed.