De vier leukste badkamertrends van dit moment

28 juni 2019 | Auteur: | Posted in Huis

In de badkamer breng je dagelijks de nodige tijd door. Douchen, tandenpoetsen, je haar doen, een uitgebreid bad nemen. Een nieuwe badkamer is behoorlijk prijzig en is volledig naar eigen smaak in te richten. Maar dit kan een flinke uitdaging zijn! Want wat is nu eigenlijk mooi? Wellicht kunnen de volgende actuele trends voor wat inspiratie zorgen!

Hout in de badkamer

“Hout? Maar dat dat kan toch helemaal niet met al dat vocht in de badkamer?” Dat zou je inderdaad denken, maar toch is het mogelijk! En zeer de moeite waard. Een houten badkamermeubel of een bad dat volledig door hout omlijst is: het geeft je badkamer een mooie, warme en natuurlijke uitstraling. Er bestaan zelfs badkamers met een geheel houten muur! Zo kom je pas écht tot rust in het bad.

De reden dat velen menen dat hout en een badkamer niet samengaan, is dat hout krimpt (en vervolgens weer uitzet) door vocht. Ga je voor (tropisch) hardhout, dan is de kans echter erg klein. Het is dan wel van belang dat de ventilatie op orde is. Een raampje openzetten volstaat hierbij niet. Je hebt tenminste een goed ventilatierooster nodig, maar bij voorkeur ook een mechanisch ventilatiesysteem.

Zelfs een houten vloer behoort tot de mogelijkheden. Parket is een goede optie, mits volledig waterdicht gemaakt met een vernislaag. Ook kun je kiezen voor laminaat – hetgeen geen echt hout is – maar dan dien je er wel rekening mee te houden dat er beslist geen water op mag blijven staan.

De tropische badkamer

De tropische badkamer borduurt voort op het voorgaande en is in veel gevallen ook voorzien van een houten vloer. Hij wordt gekenmerkt door het gebruik van veel warme kleuren en natuurlijke materialen, waaronder naast hardhout vooral ook bamboe. Verder vind je in een tropische badkamer allerlei planten en is groen hierdoor eveneens een dominante kleur. In sommige tropische badkamers zijn zelfs bakken in de grond verwerkt met kiezels erin. Een zeer unieke keuze!

Waterdicht behang

Misschien nog wel meer verbazing dan hout wekt het idee om je badkamer te behangen. Vroeger was dit inderdaad een absurde gedachte, maar tegenwoordig bestaat er speciaal badkamerbehang, dat waterafstotend is. En denk je dat de keuze beperkt is? Niets is minder waar! Er bestaan talloze verschillende ontwerpen, die speciaal gemaakt zijn voor toepassing in de badkamer. Een fraai en vooral ook veel goedkoper alternatief voor nieuwe tegels.

Opvallende radiatoren

Je hoeft natuurlijk niet een geheel nieuwe badkamer te (laten) bouwen om voor meer sfeer te zorgen. Soms kunnen accenten al een hoop doen. Iedere badkamer heeft bijvoorbeeld wel een radiator, voor in de koude wintermaanden. Je kunt je standaard witte vloerradiator vervangen door een mooie designradiator aan de muur. Er zijn talloze opties, van bijzondere kleuren tot fraaie vormgevingen.

Wil je nog meer inspiratie? Breng dan eens een bezoek aan Keukendesign Kampen. Je vindt er naast de mooiste keukens ook een groot aanbod aan prachtige badkamers in Kampen.

Reacties uitgeschakeld voor De vier leukste badkamertrends van dit moment

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.