Tips bij het beschilderen van vliesbehang

27 juni 2019 | Auteur: | Posted in Huis

Vliesbehang is erg fijn om te gebruiken, omdat dit veel sterker is dan gewoon behangpapier. Hierdoor voorkom je kleine naden en scheuren bij het behangen en zal het eindresultaat een stuk mooier zijn. Ook het overschilderen van vliesbehang gaat beter. Maar voordat je het vliesbehang gaat schilderen, is het belangrijk om eerst de tips in dit artikel door te lezen. De tips zijn onderverdeeld in drie fases: de voorbereiding, tijdens het schilderen en na het schilderwerk.

1. Goede voorbereiding is belangrijk

Controleer de muur bijvoorbeeld op barsten of gaten, zodat jij oneffenheden in het behang voorkomt. Het is belangrijk dat het glasvliesbehang strak op de muur is aangebracht zodat de muren mooi glad zijn en klaar voor de verf. Je moet tenminste 24 uur gewacht hebben voordat je gaat schilderen. Daarna zal het behang en de lijm droog zijn en kun je beginnen met de voorbereiding. Maak ook de muur eerst goed stofvrij zodat het verf zo goed mogelijk aangebracht kan worden op het behang. Koop kwalitatief hoogwaardige muurverf om er zeker van te zijn dat de verf goed op het behang blijft zitten. Bij het gebruik van goedkopere verf wil het nog wel eens dat er veel verf door het behang opgenomen wordt en dat kan zorgen voor een verschil in kleur.

2. Tips bij het schilderen

Het beste resultaat kun je bereiken als je twee lagen aan vliesbehang aanbrengt op de muur. Let op dat je na het aanbrengen van de tweede laag ook 24 uur wacht als je dit wil doen. Verdun de eerste laag met water (ongeveer 10%). De tweede verflaag hoeft niet verdunt te worden. Zorg dat je bij het schilderen de banen verdeeld met afgeplakte randen en die eerst alleen schildert. Daarna kun je met een vachtroller baan voor baan op de muur schilderen, waardoor het schilderen lekker snel gaat. Schilder de banen van boven naar onderen met de vachtroller en zorg dat daarbij de banen iets overlappen. Hierdoor voorkom je baanvorming op de muur.

3. Tip voor na het schilderen

Verwijder zo snel mogelijk de tape nadat de gehele muur geschilderd is. Hoe langer je de tape laat zitten, hoe groter de kans is dat de verflaag beschadigd wordt bij het verwijderen ervan. Dit komt doordat de verf dan opgedroogd is en meer plakt aan de tape. Laat daarna de verf drogen waarna je kan genieten van een mooie geschilderde muur.

Reacties uitgeschakeld voor Tips bij het beschilderen van vliesbehang Tags: ,

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.