Het schrijven van een artikel

21 december 2015 | Auteur: | Posted in SEO

Schrijf je vaak artikelen voor je blog over voor je website? Contentmarketing is een leuke en effectieve vorm van online marketing om meer mensen te bereiken en je website op de online kaart te zetten. Maar wanneer heb je eigenlijk een goed artikel? Veel bloggers schrijven namelijk maar wat raak en hopen op een wonder.

Het kiezen van een goed onderwerp is niet altijd even makkelijk. Vooral niet als je pas sinds kort bent begonnen met het schrijven en publiceren van artikelen. Het komt vaak voor dat beginnende schrijvers een te hoge druk leggen bij het kiezen van een goed onderwerp. Echter vergeten ze een belangrijk punt van contentmarketing: het doel van het artikel dat je gaat schrijven is niet het verkopen van je product of dienst. Daar wordt andere content voor gebruikt, zoals je productpagina’s.

Het doel van contentmarketing

Het doel van contentmarketing is het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers om deze vervolgens te verwijzen naar andere pagina’s binnen je website. Zo raken de bezoekers pagina per pagina steeds meer overtuigd van je bedrijf en wat je te bieden hebt.

Een goed artikel voorziet de lezer dus in waardevolle informatie en verwijst de lezer door naar andere waardevolle content op de website. Zo leert de bezoeker steeds meer over het aanbod van het bedrijf.

Wanneer heb je een goed artikel?

Een goed artikel moet aan een aantal punten voldoen. Zo moet het waardevolle informatie bieden aan de lezer, moet het artikel goed vindbaar zijn voor potentiële klanten en moet het artikel passen bij het onderwerp van de website.

Wanneer een artikel hieraan voldoet, kun je er zeker van zijn dat het wordt gelezen en kan het gedeeld worden. Zo ontstaat er langzaam maar zeker een steeds groter wordende stroom van bezoekers die zich interesseren in jouw aanbod en een kijkje nemen op de productpagina’s. Wanneer deze artikels geoptimaliseerd worden kan dit zorgen voor conversie, meer klanten en dus een grotere omzet.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.