Warme dekbedden en dekbedovertrekken helpen je de winter door

27 oktober 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin, Huisdieren, Tuin

Het is herfst en de R zit weer in de maand! Tijd voor een warme jas en extra vitamine C. Ook ‘s nachts voel je dat de temperatuur flink gedaald is. Hoewel een warme pyjama al een groot verschil kan maken, kom je de koude nachten en de nog koudere periode die ons te wachten staat pas echt goed door als je zorgt voor winterproof beddengoed. Maar welk beddengoed is het meest geschikt voor de winterperiode?

Soorten dekbedden

Dekbedden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Voor de meeste mensen is het dan ook een raadsel waarop te letten bij de aanschaf van een nieuw dekbed.Gelukkig is er het DIS label. Het Dekbed Informatie Systeem. Ieder dekbed is van een DIS label voorzien waarop de eigenschappen per dekbed overzichtelijk worden weergegeven. Zo zie je in één oogopslag of het dekbed een donzen, synthetische of wollen vulling heeft, wat de afmeting is, het gewicht, de tijk en belangrijk, wat de warmteklasse is. Heb je het snel koud, dan heb je uiteraard een dikker dekbed nodig. Warmteklasse 1 is geschikt voor de echte koukleum. In de zomer is juist warmteklasse 4 een echte aanrader. Een andere optie is te kiezen voor een vierseizoenendekbed. Deze bestaat eigenlijk uit twee losse dekbedden. Een dunne en dikke variant die eenmaal aan elkaar bevestigd een heerlijk warm winterdekbed vormen. De dunne variant is uitermate geschikt voor de zwoele zomernachten.

Warme dekbedovertrekken

Wanneer je eenmaal het juiste dekbed gevonden hebt, is er nog een ander belangrijk onderdeel. De dekbedovertrekken. Hoewel de meeste mensen denken dat deze slechts een decoratieve functie hebben, heeft het materiaal wel degelijk invloed op het comfort dat je ervaart. Iedere materiaalsoort heeft weer andere eigenschappen. Belangrijk dus om voor een overtrek te kiezen die er dus niet alleen leuk uitziet, maar ook aan jouw persoonlijke eisen voor een goede nachtrust voldoet. In de herfst en winter kiezen dan ook steeds meer mensen voor het slapen onder een flanellen overtrek. Dit komt omdat flanel zich snel aan de lichaamstemperatuur aanpast en daardoor snel heerlijk warm aanvoelt. Door deze warmte eigenschappen weert flanel de kou beter dan bijvoorbeeld een katoenen overtrek.

Lees Meer:   https://www.swisssense.nl/beddengoed/type/dekbedovertrekken/

Auteur:

This author has published 23 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.