Viega producten Advantix en Fonterra winnen Design Award

27 december 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin

German Design Award 2016 Winner Viega: de Advantix Vario douchegoot voor de wand en de kamerthermostaat Fonterra SmartControl. De Viega douche afvoer Advantix Vario voor wandmontage werd bekroond als een innovatief en zeer functioneel product met het prestigieuze label “German Design Award 2016 Winner”. Enkel genomineerd te worden en te mogen strijden om de titel in productdesign, is al een hele eer. Diegene die een German Design Award wint kan terecht trots zijn, want het is één van de meest gerespecteerde designwedstrijden wereldwijd. Voor de jury heeft het bedrijf zichzelf bewezen met twee producten die zich onderscheiden in de internationale designwereld: De smalle douchegoot voor de wand, de Viega Advantix Vario en de fraai gevormde individuele ruimteregeling Fonterra SmartControl. De beide producten zijn op de Ambiente 2016 in Frankfurt met het felbegeerde label “German Design Award 2016” gewaardeerd.

Viega is Innovatief en uiterst functioneel

De, in samenwerking met Artefakt Industriekultur uit Darmstadt, ontwikkelde douchegoot Advantix Vario voor wandmontage is een extreem smalle en in te korten product met een krachtig design. In combinatie met een hoog creatief niveau maakte ze indruk op de jury in de categorie “Excellent Product Ontwerp – Bad en Wellness”. “Een innovatief, zeer functioneel product, dat met zijn gereduceerde vormtaal perfect opgaat in een minimalistische architectuur”, is de rechtvaardiging voor de toekenning van de Award. Met Fonterra SmartControl worden de verwarmingscircuits van vloer en wand verwarming continu automatisch aangepast en bijgestuurd. De nieuwe single-ruimteregeling van Viega is een bijzonder handige manier om de CV-circuits van de vloer permanent aan te passen en de muur volautomatisch te verwarmen. In de categorie “Excellent Product Design – Building and Elements” prees de jury prees in het bijzonder het toekomstgerichte systeem dat  zelfstandig een netwerk kan optimaliseren. De welgevormde thermostaten uit dit systeem kregen de premium prijs “German Design Award 2016 Winner”. Voor de beide Viega producten is dit de derde award van dit jaar, eerder werd ontvingen ze al de “Design Plus powered by ISH” en de “Red Dot”.

De German Design Award

De Duitse Design Award is de internationale premium prijs van de German Design Council. Zijn doel is het unieke design trends te ontdekken, deze te presenteren en te belonen. Premiere vierde de Award in 2012, en is sindsdien snel gegroeid – van ongeveer 1.500 nominaties naar nu momenteel 3.400. 33 procent van de inzendingen is afkomstig uit het buitenland. De met sterren bezaaide, internationale vakjury, bestaat uit designexperts uit verschillende disciplines. In 28 categorieën worden, gebaseerd op specifieke criteria, producten geëvalueerd en beoordeeld.  Deze criteria  omvatten bijvoorbeeld: kwaliteit van het ontwerp, de mate van innovatie, merkwaarde, functionaliteit, ergonomie en ecologische kwaliteit. Een “German Design Award Winner” wordt in elke categorie toegekend aan slechts de beste 15 designproducten. Waarvan dit jaar dus ook aan Viega. Voor aanvullende productinformatie over de Viega Advantix Vario douchegoot met wandafvoer klikt u hier.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.