Snoerloze Verlichting Buiten

6 augustus 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin

Lampen zonder irritante kabels

U hebt dit zelf zeker wel eens ervaren, in de avond zonder verlichting in de tuin vertoeven is niet zo prettig. Stelt u zich eens voor, het is een leuke zomernacht en je verblijft met enkele vrienden buitenshuis. De zon verdwijnt en het wordt eigenlijk wel enorm duister. De lichtbron van binnenshuis heeft een te korte elektriciteitsdraad en een kaars verstrekt weer te weinig licht. Het zou toch plezierig zijn wanneer je een leuke sfeervolle verlichting ergens kon bijzetten om nog een momentje wat langduriger buitenshuis te verblijven. Fortuinlijk zijn er momenteel uitgebreide alternatieven om je te voorzien in deze behoefte.

Velerlei typen verlichting voor buitenshuis

Populaire variaties voor buitenverlichting zijn lampen op batterijen en solar lichtbronnen. Ik zal deze verderop belichten en de voor- en nadelen bekijken. U kunt naderhand voor jezelf onderzoeken welke soort verlichting het beste bij u past.

Batterij verlichting

Een zaklamp is meestal het voornaamste waaraan u denkt wanneer je de term batterijverlichting hoort. Vergis u desondanks niet! Er bestaat een omvangrijke variëteit aan lampen op batterijen in verscheidene modellen die u kunt benutten als verlichting in de tuin. Een fijne optie is bv. een verlichting die je aan uw zonnescherm kunt vestigen, zodat je doorlopend in het licht en afgeschermd verblijft. Overigens zijn drijvende verlichting in je vijver natuurlijk ook zeer gezellig. Dit allemaal gemakkelijk behoudens het gehannes met snoeren en verlengsnoeren!

Pluspunten van batterijverlichting zijn:

  • Rap en eenvoudig in gebruik, batterijen gaan er zo in
  • Mobiel, u kunt de lichtbron op alle plaatsen neer zetten

Minpunten van verlichting op batterijen zijn:

  • De gebruikte batterijen zijn leefomgeving bezwarend
  • Mogelijk veel batterijen noodzakelijk

Verlichting op Solar

De omgeving raakt voortdurend erger verwaarloosd, daarom is het toch wel fijn als je weet dat je duurzaam bezig bent. Solar verlichting is dan een aantrekkelijke keuze voor duurzame led verlichting buiten. Dit model buitenverlichting werkt op zonne-energie. De straling wordt met een paneel veranderd in elektriciteit. Nadien wordt deze spanning geabsorbeerd door een kleine accu. Momenteel is er een omvangrijk assortiment aan solar verlichting leverbaar. Er bestaat ook “slimme” solar verlichting dat vanzelf aangaat als het donker wordt.

Positieve punten van lichten op solar zijn:

  • Milieubewust
  • Verplaatsbaar, je kunt de lichtbron op alle plaatsen positioneren
  • Raakt zelf weer vol, geen batterijen noodzakelijk

Nadelen van solar verlichting zijn:

  • Een aantal modellen moeten lange tijd worden opgeladen (misschien tot wel 6 uur)
  • Als er te weinig zonlicht kan de batterij niet compleet opgeladen worden

Het verkrijgen van buitenverlichting

Zoals eerder aangegeven, bestaan er genoeg soorten buitenverlichting voor in de tuin. Weliswaar is dat niet de enigste gelegenheid waar solar verlichting en batterij verlichting handig kan zijn. Het is immers ook erg plezierig ingeval je bijvoorbeeld aan het kamperen bent en je wilt sfeervol licht in de kampeertent of caravan. In verband met het flinke diversiteit is het verstandig om eerder al te weten waar je de verlichting wilt gaan gebruiken.
U kunt naar een lampenshop gaan en de verlichting zelf gaan aanschouwen, echter kun je ook verlichting online kopen. Hierzo zijn immers frequent mooie voordelen aan te treffen en een lamp kan gewoonlijk binnen enkele weken worden geruild.

Auteur:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.