Radiator kopen

25 november 2015 | Auteur: | Posted in Huis en tuin

Als je een radiator kopen gaat zijn er verschillende factoren waar op gelet moet worden, vaak kan je wel terecht bij een expert die dit voor jou wilt regelen maar het is toch fijn om ook zelf te weten waar opgelet moet worden tijdens het uitkiezen van een nieuwe radiator zodat je mee kan beslissen met het radiator kopen.

Radiator kopen: Handige tips

Ten eerste moet je bij het radiator kopen rekening houden met de locatie van de radiator, waar wil jij de radiator plaatsen en hoeveel plek is er precies op deze plaats? Staan er momenteel spullen rondom de plek of is de radiator compleet inzicht? Voor beide situaties moet je waarschijnlijk een andere radiator kopen, een die precies past of een radiator die goed in jouw huidige interieur past.

Een andere tip waar vaak geen rekening mee gehouden wordt is hoe makkelijk de locatie die jij op het oog hebt te bereiken is en hoe makkelijk je de radiator schoon kan maken na de aanschaf. Houdt hier tijdens het radiator kopen dus goed rekening mee.

Radiator kopen: volume en capaciteit

Zodra je de locatie van de radiator bepaald hebt is het tijd om je bezig te houden met getallen, hoeveel volume en capaciteit heeft de radiator die jij zoekt precies nodig? Het is vanzelfsprekend dat je een kleine ruimte sneller verwarmd hebt dan een grote woonkamer of keuken, afhankelijk van de kamer is de berekening en moet je een ander soort radiator kopen.

Om dit precies te achterhalen moet je rekening houden met twee factoren van de kamer: Hoe groot is de kamer exact (LxBxH) en welke temperatuur wil je in deze kamer? Op internet zijn verschillende handige calculators te vinden die je kunnen helpen; mocht je er zelf niet helemaal uitkomen.

Radiator kopen: Warme behoud en warmte verlies

Een ander handig weetje is dat je ook moet letten op in wat voor soort huis je woont, wist je dat er bij (vaak oudere) niet goed geïsoleerde woningen rekening gehouden met worden met 15% meer capaciteit? Bij goed geïsoleerde woningen is dit juist 10% minder.

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.