Matras 90×210: Waar let je op bij het kopen van een nieuw eenpersoons matras?

16 augustus 2019 | Auteur: | Posted in Huis en tuin
Een nieuw eenpersoons matras kopen kan nog best even lastig zijn. Er zijn enorm veel soorten matrassen om naar te kijken en veel dingen om rekening mee te houden. Neem bijvoorbeeld het formaat van het matras. Ga je voor een lekker ruim matras 90×210 of kies je voor een meer standaard formaat, zoals 80×200 cm. Welk materiaal kies je en welke hardheid? In deze blog vertellen we je waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras!

Matras 80×200 of groter?

De eerste keuze is het bepalen van het formaat van het matras. De meest voorkomende formaten zijn een matras 80×200 of 90×200 cm. Dit formaat is prima voor de meeste mensen. Om te bepalen welke lengte matras je nodig hebt, kun je er vanuit gaan dat een matras ongeveer 20-30 cm langer moet zijn dan je lichaamslengte. Als je langer bent dan 1 meter 80 kan het daarom prettig zijn om voor een iets langer matras te kiezen dan de standaardlengte van 200 cm. Een matras 90×210 cm kan dan een goede optie zijn. De breedte hangt af van je persoonlijke voorkeur.

De matras hardheid

Matrassen komen in verschillende hardheden. Meestal kun je kiezen uit een soft, medium of firm matras. Welke hardheid het meest geschikt is voor jou hangt meestal af van je gewicht. Als je wat zwaarder bent, heb je een steviger matras nodig om voldoende ondersteuning te krijgen. Ben je wat lichter, dan is een zacht matras vaak al ondersteunend genoeg. Je kunt de volgende richtlijnen aanhouden bij het kiezen van de hardheid van de matras:
–       80 kilo of zwaarder: firm matras
–       Tot 80 kilo: medium matras
–       Tot 65 kilo: soft matras

Het materiaal van de matras

Bij een matras 90×210 of ieder ander formaat heb je een enorme keuze uit materialen. De meest voorkomende matrassoorten zijn: traagschuim, koudschuim, latex en pocketvering. Welke soort matras het beste is voor jou is heel persoonlijk. Daarom kun je je het beste inlezen in de eigenschappen van de verschillende materialen en je laten voorlichten in een beddenwinkel. De adviseurs in beddenwinkels kunnen je vaak heel goed advies geven en je kunt daar ook verschillende bedden uitproberen om te kijken welk materiaal jij het fijnste vind liggen.

Eenpersoons matrassen bij een tweepersoonsbed

Als je een tweepersoonsbed hebt, is het in sommige gevallen handig om te kiezen voor twee losse matrassen in plaats van een tweepersoonsmatras. Bijvoorbeeld: 
–       Als je partner een heel ander postuur of gewicht heeft dan jij. Je hebt dan waarschijnlijk ieder een ander soort matras nodig en dan zijn twee losse matrassen praktischer.
–       Als jij of je partner lichamelijke klachten heeft en de ander niet
–       Als jij van een warm matras houdt en je partner van een koel matras
In deze gevallen is het niet praktisch om een tweepersoons matras te kiezen, omdat ieder persoon andere matras eigenschappen nodig heeft om lekker te kunnen slapen. Twee losse matrassen zijn dan een betere optie.

Hopelijk hebben we je kunnen helpen om het kiezen van een nieuw matras wat makkelijker te maken! Weet jij al welk eenpersoonsmatras je gaat kopen? Wordt het een matras 80×200 of toch een matras 90×210?

Reacties uitgeschakeld voor Matras 90×210: Waar let je op bij het kopen van een nieuw eenpersoons matras?

Auteur:

This author has published 30 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.