Woningruil

26 september 2014 | Auteur: | Posted in Huis

Woningruil

Dat de woningmarkt een moeilijke tijd doormaakt hoef ik u waarschijnlijk niet te vertellen. In tijden van, financieel gesproken, zwaar weer, is de woningmarkt een van de eerste segmenten van de economie waar de financiële terugval duidelijk zichtbaar word. U zult zelf ook wel weten dat een huis tegenwoordig vele malen langer te koop staat dan voorheen, daarnaast zijn de financiële instellingen een stuk terughoudender met het verstrekken van hypotheken.

Een aantrekkelijk alternatief is dan het fenomeen van woningruil. Wellicht is het momenteel nog een wat minder bekende mogelijkheid op de Nederlandse woningmarkt, echter dat is aan het veranderen.

Voordelen

Zeker voor huurders is woningruil een aantrekkelijke manier om 2 vliegen in 1 klap te slaan. U kunt zo eenvoudig wachtlijsten omzeilen. Daarnaast heeft u, indien u relatief flexibel bent qua woonomgeving, veel meer keus om groter, dan wel kleiner te gaan wonen.

Huurt u momenteel via een woningbouwvereniging, vraag dan wel eerst even informatie aan of dat in uw geval is toegestaan. Niet alle woningbouwverenigingen staan huizenruil toe, of verbinden er extra voorwaarden aan. Indien u perticulier huurt dan is het een stuk eenvoudiger, immers de verhuurder heeft direct een nieuwe huurder, waardoor zijn investering zijn rendement behoud. Ook voor woningruil geld dus “onderzoek alle dingen en behoud het goede”.

Auteur:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.