Welke verschillende soorten kamersteigers zijn er?

11 september 2018 | Auteur: | Posted in Huis

Particulieren die een kamersteiger kopen voor klussen in huis, doen zonder twijfel een slimme aankoop. Een kamersteiger kopen heeft namelijk de nodige voordelen. Ten eerste is een kamersteiger compact, handzaam en goed manoeuvreerbaar in de woning. Zo kun je een kamersteiger prima in de trapopening plaatsen of in een nauw gangpad, zodat je eenvoudig hogere plekken in huis kan bereiken. In de tweede plaats kun je met een kamersteiger veel veiliger werken dan zonder zo’n steiger. Op die manier kun je de kans op ongelukken, die het meeste in en rond huis plaatsvinden, aanzienlijk verkleinen. Want als er iets is dat je niet wilt, is het een ongeluk krijgen tijdens het klussen en daardoor gewond raken of enige tijd uitgeschakeld zijn. Anders dan op een trap staat u op een steiger lekker stabiel en kunt daardoor uw beide handen benutten voor het kluswerk. Ten slotte is een kamersteiger sowieso compact en vaak inklapbaar, zodat deze weinig ruimte inneemt in de woonkamer. Meestal kan een kamersteiger of uit elkaar gehaald worden, of ingeklapt worden. En dat bespaart lekker veel ruimte!

Soorten en maten beschikbare kamersteigers

Maar welke soorten kamersteigers bestaan er eigenlijk en welk type past het beste bij jouw situatie? Kamersteigers zijn in alle soorten en maten beschikbaar. De gemiddelde breedte en lengte is doorgaans 0.75 x 1.80 m. De breedte van kamersteigers ligt, altijd tussen de 75 en 135 centimeter. De lengte varieert ook (vaak is de steiger in- en uitschuifbaar), terwijl de hoogte varieert van 2 meter tot ruim 4 meter.

Naast de standaard kamersteiger bestaan er nog zogeheten stukadoor steigers, die zijn handig voor als je thuis wilt stucen. Deze steiger is als het ware een soort verhoogde vloer van max. 65 centimeter hoog en kun je over een zelfgekozen oppervlakte eenvoudig zelf neerleggen. Per vierkante meter komt er een stucpootje te liggen, waarna daar houten steiger onderdelen opgelegd worden om een verhoging te creƫren die het kluswerk in huis een stuk aangenamer maken.

Kies ook voor een uitstekende kamersteiger?

Kies ook voor de veiligheid, het comfort en het gemak van een goede kamersteiger. Want waarom zou jij het jezelf tijdens het klussen onnodig moeilijk maken? Kijk nu in onze webshop naar de ruime mogelijkheden op dit gebied. Jouw binnen klussen zullen na de aankoop van een kamersteiger nooit meer hetzelfde zijn!

Reacties uitgeschakeld voor Welke verschillende soorten kamersteigers zijn er?

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.