Voordelen van een robotstofzuiger

2 januari 2016 | Auteur: | Posted in Huis

Stofzuigen is een vervelende taak, en als je die taak uit handen zou kunnen geven moet je die kans grijpen. Wat is er mis met een robot die al het vuile werk voor je doet.
Deze robots zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, maten en prijzen. De kostprijs ligt meestal tussen de €100,- en €1000,- euro. Deze kosten zouden in principe als een investering gezien moeten worden, immers, u heeft de mogelijkheid om in die tijd andere (meer zinvolle) activiteiten te doen.

Afgelopen jaren zijn de robotstofzuigers in populariteit gestegen, er zijn zelfs versies uitgebracht die met een smartphone gestuurd en bediend kunnen worden. Uiteindelijk zal u bij de aankoop een keuze moeten maken, obteert u voor een basic stof opruimer of kiest u liever voor een robot die van meer markte thuis is? Deze keuze zal ook de uiteindelijke prijs bepalen.

Er zijn veel verschillende type robotstofzuigers op de markt. Bekende modellen zijn de Irobot roomba, Neato XV-11, Samsung navibot, cleanmate en ga zo maar verder. Een van de meest revolutionaire en succesvolle robotstofzuiger is de Iroomba. Het eerste model kwam uit in 2002, sindsdien zijn er nog vier andere modellen uitgekomen.

Toen de eerste prototypes uitkwamen viel op dat de fabrikanten geïnspireerd waren door insecten, zowel uiterlijk als de bewegingen. Het apparaat had geen overzicht en bewoog maar richting een obstakel om vervolgens een nieuwe route op te gaan. Desalniettemin heeft het wel een instinct, zo ontwijkt het apparaat hobbels of onbegaanbaar/moeilijk terrein, of zal het bij een muur geneigd zijn de muur te volgen. Alhoewel dit ook als irritatie beschouwd wordt,men vindt dat de robot precies zou moeten weten waar het zou moeten schoonmaken. Echter, zijn de algoritmes van een Roomba zoveel beter en gecompliceerder geworden die het gedrag omtrent schoonmaken alleen maar verbeterd hebben.

Robotstofzuiger kopen? De modellen kunnen gevonden worden op online groothandels als Amazon, bol.com, Ebay etc. Mocht u alleen onderdelen nodig hebben dan wordt geadviseerd om via IRobot store te kopen.

Auteur:

Wouter schrijft interessante artikelen.

This author has published 6 articles so far.

Comments are closed.