Openhaard of houtkachel?

16 augustus 2017 | Auteur: | Posted in Huis

Zit je eraan te denken om een houtkachel of een open haard aan te schaffen? Zie je het ook wel zitten om ‘s avonds bij een brandend vuurtje te zitten? Je bent niet de enigste! De laatste tijd zijn haarden en kachels erg populair geworden. Daarnaast zijn ze ook nog eens ideaal om meer sfeer te creëren in een woning. Een ander belangrijk voordeel is natuurlijk dat er warmte vrijkomt.

Beleving van het vuur

Kies jij voor een openhaard of een houtkachel? Ben je op zoek naar een oplossing om het warmte te krijgen in je woning als het bijvoorbeeld hartje winter is? Dan kun je het beste gaan voor een houtkachel. Met een houtkachel zorg je er namelijk voor dat er meer warmte blijft hangen in een woning. Een open haard houdt helemaal niet veel warmte vast. 80% verdwijnt namelijk gewoon de schoorsteen in. Een open haard is weer ideaal als je een paar avonden per jaar van een vlammenspel wilt genieten. Een open haard scoort duidelijk beter als het gaat om de beleving van het vuur. Bij een houtkachel zit het vuur achter een glazen deur. Bij een open haard voel je de hitte meer, hoor je het geluid van het vlammenspel beter en hoor je het hout knapperen. Ideaal om meer sfeer in je woning te creëren.

Hout nodig?

Natuurlijk heb je ook hout nodig voor een open haard of een houtkachel. Zonder hout heb je er namelijk helemaal niets aan. Bij Lignaco kun je allerlei soorten brandhout kopen, waaronder openhaardhout en kachelhout.

Reacties uitgeschakeld voor Openhaard of houtkachel? Tags: , , ,

Auteur:

This author has published 50 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.