Last van een vervelend nagalmend geluid in je huis? Kies voor een akoestisch spanplafond!

21 juni 2019 | Auteur: | Posted in Huis

Een spanplafond is heel handig. Dit spanplafond kan namelijk binnen één dag geplaatst worden en het huidige plafond kan gewoon blijven zitten. Een spanplafond bestaat uit een groot doek van geweven polyester welke strak gespannen wordt zodat deze mooi egaal en recht hangt. Wil jij zorgen dat je spanplafond ook goed het geluid absorbeert? Kies voor een akoestisch spanplafond. Hoe dit werkt en wat de voordelen en mogelijkheden hiervan zijn lees je in dit artikel.

Waarom een spanplafond?

Wanneer jouw plafond beschadigt is of op een andere manier er niet mooi uitziet dan kun je deze snel en gemakkelijk netjes wegwerken met een spanplafond. Je hoeft geen zorgen te maken over de brandveiligheid doordat het doek brandwerende eigenschappen heeft. Doordat je spanplafond een stukje lager aangebracht wordt dan de originele plafond, zullen jouw energiekosten ook lager zijn. Dit komt namelijk doordat bij een hoger plafond, de warmte verder opstijgt en daardoor er meer temperatuurverschil zit in de ruimte. Zo bespaar je mooi wat geld en ben je ook nog eens goed voor het milieu.

Wat is het verschil met een akoestisch spanplafond?

Dit plafond bevat een geluidsabsorberende laag tussen het oorspronkelijke plafond en het spanplafond. Het geluid weerkaatst hierdoor niet meer door de kamer heen en weer en hierdoor worden galmen van bijvoorbeeld muziek dat klinkt door jouw woning voorkomen. Ook kun je anderen dan beter verstaan en daardoor je ruimte optimaal gebruiken. Het is daarom niet vreemd dat een akoestisch spanplafond duurder is, want vooral in grotere ruimtes komt dit echt ten goede van de akoestiek.

Mogelijkheden bij plaatsing

Je kunt kiezen om een spanplafond ook te laten bedrukken met sierlijke motieven of zelfs foto’s om een persoonlijke stempel op de ruimte te drukken. Zorg wel dat die foto’s niet eendagsvliegen zijn en al snel gaan vervelen of niet passen bij jouw interieur. Het beste is om het plafond niet te druk te maken. De tussenruimte kun je ook goed benutten doordat overal in het spanplafond verlichting en bijvoorbeeld rookmelders te plaatsen zijn. Als het gaat om de afwerking kan je de zijkanten netjes met sierlijsten wegwerken. Dit is niet per se nodig, maar kan wel degelijk sfeer toevoegen. De sfeer die je kan creëren in jouw woning heeft hierdoor vele mogelijkheden waardoor jij een prachtig, geluiddempend plafond hebt in huis. Metaplafond helpt jou graag bij het kiezen van een spanplafond mocht je hier naar op zoek zijn.

Reacties uitgeschakeld voor Last van een vervelend nagalmend geluid in je huis? Kies voor een akoestisch spanplafond!

Auteur:

This author has published 44 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.