Je eerste studentenkamer

9 november 2015 | Auteur: | Posted in Huis

Je bent net klaar met je havo of vwo opleiding en wilt op kamers gaan omdat je een hbo opleiding gaat volgen die alleen aan de andere kant van het land beschikbaar is. Je zult dus op kamers moeten gaan want reistijden van +2 uur zijn natuurlijk sonde van je tijd en geld. Nu je dit besloten hebt ga je op zoek naar je eerste studentenkamer. Je vind het snelst een kamer via kamernet.nl of via je vrienden. Maar waar moet je allemaal op letten en wat moet je nog aanschaffen?

De kamer

Voordat je überhaupt opzoek gaat naar een studentenkamer moet je weten waar je wilt huisvesten. Wanneer je niet precies weet in welke stad je wil gaan wonen zal het zoeken naar een kamer geen succes worden. Zodra je dit wel weet, bezoek je bijvoorbeeld kamernet.nl. Op deze website kun je met behulp van verschillende filters zoeken naar de geschikte kamer.

Zo kun je de minimale- en maximale huurprijs vaststellen, minimaal aantal vierkante meters, type woonruimte, beschikbaarheid, oplever niveau, huisgenoten, afstand tot voorzieningen en noem zo maar op. Zo zijn er ook verschillende studentenhuizen waarbij je één eigen kamer hebt en de rest gezamenlijk is. Zo maak je samen gebruik van de douche, woonkamer en keuken. Wanneer je voor een studentenhuis kiest moet je er dus rekening mee houden dat er al regels gelden binnen dit huis. Vaak is er al een soort schoonmaakrooster opgesteld en betaal je samen de kosten voor internet. Als je liever op jezelf bent kun je beter op zoek gaan naar een eenpersoons appartement.

 

Inkopen doen

Zodra je een kamer hebt kunnen bemachtigen zul je op zoek moeten gaan naar interieur. Je wil natuurlijk wel kunnen studeren aan een bureau en je tv in je kleine kamertje op kunnen hangen. Je zult op zoek moeten gaan naar een nieuw bed, bureau, kast en tv meubel. Met deze producten kom je al een heel eind. Voor studentenkamers worden vaak boxsprings verkocht in combinatie met een Slaaploods pocketveringmatras. Tegenwoordig bevatten pocketveermatrassen steeds meer veren per m² en hoe meer veren er in zitten, hoe beter de ondersteuning is. Deze matras is erg geliefd bij studenten vanwege de lage prijs. Voor ongeveer €120,- heb je al een degelijke pocketveer matras.

Studiefinanciering

Mocht je op kamers gaan is het verstandig om je studiefinanciering nog eens na te kijken. Vaak krijg je extra studiefinanciering wanneer je uitwonend bent. Op deze manier wordt het voor jou iets makkelijker om op kamers te gaan en er ook te blijven. Een bijbaantje heb je bijna altijd wel nodig maar door de studiefinanciering hoef je niet iedere dag te gaan werken, daar is immers geen tijd voor. De meeste studenten zijn tevens alleen door de weeks op hun studentenkamer zodat ze in het weekend naar huis kunnen om bijvoorbeeld op zaterdag te werken. Wanneer jij niet naar huis gaat zul je op zoek moeten gaan naar een baantje in de buurt. Nu heb je wel het voordeel dat in grote studentensteden ook meer werk te vinden is. Doe hier dus je voordeel mee en solliciteer direct.

Sinds 2015 is studiefinanciering standaard een lening. Houdt hier dus rekening mee. Het geld zul je terug moeten betalen, waardoor je er goed aan doet om alleen het broodnodige te lenen.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.