Huis schoonmaken? 6 handige tips!

8 mei 2019 | Auteur: | Posted in Huis

Schoonmaken: het is van weinigen een hobby. Toch moet het af en toe gebeuren, om te voorkomen dat de boel verslonst. Met de volgende handige tips maak je het jezelf een stuk gemakkelijker!

Gebruik een koffiefilter om glazen te wassen

Koffie: wat zouden we zonder moeten? Zelfs de koffiefilters zijn onmisbaar! Vieze ramen reinigen zonder chemicaliën te gebruiken? Pak een (schoon) koffiefilter. Viezigheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Magnetron reinigen met water en citroen

Je kent het wel: de magnetron die bepaald niet meer uitnodigt om er een maaltijd in op te warmen. Na de zoveelste ontplofte magnetronmaaltijd is de binnenkant behoorlijk, ehm, gekleurd geworden. Maar dit los je in een handomdraai op!

Laat een hittebestendige kop water met daarin een halve citroen een minuut of twee op een hoge stand in de magnetron staan. Laat hierna het mengsel nog ongeveer vijf minuten in de magnetron staan, zodat de stoom zijn werk kan doen. Vervolgens veeg je eenvoudigweg de binnenkant van je magnetron schoon met een doekje. Je hele keuken zal lekker fris ruiken!

Hergebruik schoonmaaksponsjes

Schoonmaaksponsjes: je blijft ze maar opnieuw kopen. Want immers: gooi je ze in de wasmachine, dan blijven de bacteriën in leven. Maar daar is iets tegen te doen. De magnetron die je net schoongemaakt hebt, komt hiervoor zeer van pas. Leg de spons voor een minuut of twee in de magnetron, op hoge temperatuur. Alle aanwezige bacteriën zullen gedood worden en je spons is weer als nieuw!

Duurzaam vloeren reinigen met Twister pads

Chemische schoonmaakmiddelen doen je vloer veelal weinig goeds. Op den duur wordt de vloer dof. Bovendien is het gebruik van deze middelen bepaald niet milieuvriendelijk. Maak daarom gebruik van Twister pads. Deze reinigingspad zijn geïmpregneerd met kleine diamantdeeltjes, die ieder soort vloer perfect polijsten. Het enige dat je hoeft toe te voegen is water. De Twister pads zijn te gebruiken in combinatie met iedere vloerreinigingsmachine.

Badkamer schoonmaken? Gebruik een oude tandenborstel

Gooi je oude tandenborstel niet weg: deze kan later nog goed van pas komen! Spoel hem schoon in kokend water, om de bacteriën te doden. Hierna kun je de tandenborstel perfect gebruiken om hoekjes en gaatjes schoon te maken, waar je met je schoonmaakdoek of spons niet bij kunt. Moeilijk bereikbare plekken rondom de kraan of afvoer kun je op deze manier bijvoorbeeld alsnog goed schoonmaken.

Droogtrommeldoekjes om van die stinkende vuilnisemmer af te komen

Stinkt je vuilnisemmer nog steeds, nadat je de volle zak hebt weggegooid? Gebruik dan een fris ruikend droogtrommeldoekje als luchtverfrisser. Leg het doekje onder de nieuwe vuilniszak en het zal vieze geurtjes voortaan maskeren!

Reacties uitgeschakeld voor Huis schoonmaken? 6 handige tips!

Auteur:

This author has published 44 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.