Hoe kies ik de juiste vloer?

21 oktober 2015 | Auteur: | Posted in Huis

Met het kiezen van de juiste vloer leg je de basis van je inrichting en maak je een begin aan de gewenste sfeer van je interieur. Echter zie je vaak door de vloeren het bos niet meer en is de keuze voor je nieuwe laminaatvloer een stukje moeilijker dan je zou wensen. Gelukkig is er door dit brede aanbod altijd een vloer die bij jouw wensen past. Wil je graag een rustige vloer, een simpele kleur of juist een opvallende houtsoort? Of ben je er eigenlijk nog niet uit? Alle begin is moeilijk, maar je kunt sneller tot een conclusie komen als je de hulp inschakelt van de volgende tips:

Kiezen van de juiste vloer

Wanneer je al een interieur voor ogen hebt, of gewoon je huidige vloer wilt vervangen, is het leuk om een vloer in de huidige kleuren van je kamer te kiezen. Heb je veel wit in huis of koele kleuren? Dan staat een lichte, grijzige kleur het leukst. Heb je juist veel paars of blauw in het interieur, dan is het leuker om voor een hele rustige, natuurlijke kleur te gaan.

Overweeg je voor een lichte of toch liever een donkere vloer te gaan? Met een donkere vloer krijgt de ruimte een iets krachtigere uitstraling, terwijl een lichte vloer de kamer iets ruimer doet lijken. Een lichte vloer staat erg goed bij een licht interieur. Wanneer je heel donkere meubels hebt, is een lichte vloer vaak geen succes.

Uitstraling van de kamer

Heb je liever een uitgesproken of juist een heel rustgevend interieur? Het is leuk om hier wat in te variƫren. Wanneer je een heel strak interieur hebt, geeft een opvallende vloer vaak wat meer pit aan het dessin. Heb je een ruimte met veel accessoires, dan kan een rustige vloer een echte uitkomst zijn.

Kleur van de vloer beschermen

Heb je dan eindelijk voor je favoriete vloer gekozen, maar ben je bang dat deze snel beschadigd zal raken door bijvoorbeeld je huisdieren, een kruipende baby of schoenen in het huis? Dan is het gebruik van Rubio Monocoat olie van intowoodproducts.nl een echte uitkomst. Het beschermen van je houten vloer is niet enkel goed voor het hout zelf, maar zo heb je ook een stuk langer plezier van je nieuwe vloertje. Met de Rubio Monocoat olie zorg je ervoor dat jouw vloer aanzienlijk langer mee gaat en zijn natuurlijke uitstraling niet verliest.

Auteur:

This author has published 201 articles so far. More info about the author is coming soon.

Reacties (1)

  1. […] voor- en nadelen van hout en laminaat naar voren en worden ze met elkaar vergeleken, zodat een nieuwe vloer kiezen een stuk makkelijker […]