De perfecte bank aanschaffen

22 januari 2015 | Auteur: | Posted in Huis

Het moment dat je na een drukke dag heerlijk op de bank kunt gaat zitten is voor veel Nederlanders een heugelijk moment. Om hier optimaal van te kunnen genieten is het belangrijk dat de bank voldoet aan je wensen. Ga je dus een nieuwe bank kopen? Kies er dan één die bij aansluit bij jouw eisen, maar ook één die lang mee gaat, mooi blijft en vooral heerlijk zit. In dit artikel lees je een aantal tips waar je op kunt letten bij de aanschaf van een bankstel.

 

Materiaal

Wil je graag een leren of een stoffen bankstel? Vanuit vroeger wordt er gedacht dat een leren bankstel minder gevoelig is voor vlekken. Dit is ondertussen niet meer zo, stoffen banken heb je ook met een vlekbestendige laag. Er zijn natuurlijk nog meer voor- en nadelen aan een stoffen of een leren bankstel.

 

Stoffen bankstel

Wanneer je voor een stoffen bankstel gaat zijn er vele verschillende soorten stof, maar er zit ook een groot verschil in de kwaliteit. Denk hierbij aan het materiaal, de dikte van de stof, de slijtweerstand en de vlekbestendigheid. Je ziet dat er vaak gebruik wordt gemaakt van linnen, katoen en wol. Het voordeel van een stoffen bankstel is dat het lekker zacht is en je kunt een exemplaar kiezen wat helemaal bij je interieur past.

 

Leren bankstel

Veel mensen associëren een leren bankstel met koud in de winter- en plakkerig tijdens de zomermaanden. Dit is ondertussen niet helemaal meer waar. Er zijn verschillende soorten kwaliteit van leder, kies je voor een topkwaliteit? Dan zul je merken dat het niet plakt in de zomer en dat het in de winter niet heel koud is.

Belangrijk bij een leren bankstel is om te kijken naar de dikte van het leer. Hoe dikker het leer, hoe langer de bank mee gaat. Om de levensduur van de bank te verlengen is het belangrijk om jaarlijks een créme aan te brengen.

 

Kies voor comfort

Een bankstel hoeft er niet alleen mooi uit te zien, het belangrijkste is toch wel dat het comfortabel zit. Test een bank in de winkel op de manier waarop jij graag op de bank zit of ligt. Zit je de ene keer rechtop en de andere keer lig je languit? Test dit allemaal. Indien je een heerlijke bank hebt gevonden om op de liggen maar waar je iets minder comfortabel op zit kun je ook nog kiezen om een design fauteuil erbij te kiezen.  Een fauteuil is vaak een leuke aanvulling op je interieur en zorgt ervoor dat je ergens op je gemak de krant of een boek kunt lezen.

 

Overige punten

  • Let op de kwaliteit van het schuimrubber

  • Let op de zitdiepte

  • Let op de armleuning en rughoogte

  • Kijk naar het beste formaat voor in jouw woning

  • Laat je altijd goed informeren

Kijk voor meer tips eens op de website van BoConcept (www.boconcept.com/nl-nl/)

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.