De klassieke sound van akoestische gitaren

21 november 2017 | Auteur: | Posted in Huis

Het is de klassieke tweestrijd in de wereld van de gitaren: speel je akoestisch of elektrisch? Voor veel muzikanten is het geluid van de akoestische gitaar niet te evenaren. Het grote voordeel van deze gitaren is dat het geluid van nature vol en rijk klinkt. Zelfs een simpel akkoord klinkt mooi op deze instrumenten, terwijl je bij een elektrische gitaar misschien meer stappen moet ondernemen voordat je dit rijke geluid krijgt. Voor veel muzikanten is het dan ook een voordeel dat de akoestische gitaar altijd geluid geeft. Je hoeft het instrument niet in te pluggen in een versterker voordat je kunt gaan spelen.

Eindeloze variaties

Akoestische gitaren worden allemaal op een andere manier gemaakt. Vooral wanneer je kiest voor een handgemaakt exemplaar zal je merken dat er ontzettend veel variaties verkrijgbaar zijn. De ene akoestische gitaar is dan ook de andere niet. De vorm, het type hout en de gebruikte snaren kunnen allemaal invloed hebben op het geluid dat een akoestische gitaar maakt. Ben je dus op zoek naar een specifieke sound? Dan kan je onderzoek doen naar de vorm en materialen die er nodig zijn om deze sound te krijgen. Veel gitaarliefhebbers hebben ook verschillende akoestische gitaren in huis. Zo kunnen ze steeds variëren met het geluid van hun muziek.

De juiste materialen

De kwaliteit van een akoestische gitaar is ontzettend bepalend voor het geluid van het instrument. Aangezien verschillende materialen invloed hebben op de sound van de gitaar, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van deze materialen. De meeste vakmensen zullen gebruik maken van hoogwaardig hout om een akoestische gitaar te maken. Dit zorgt voor een rijker geluid. Daarnaast verzekert deze kwaliteit je er ook van dat de gitaar ontzettend lang mee kan gaan. Kwalitatief bewerkt hout zal namelijk beter zijn vorm bewaren en minder snel krassen of andere beschadigingen oplopen.

Reacties uitgeschakeld voor De klassieke sound van akoestische gitaren

Auteur:

This author has published 117 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.