De eetkamer tijdens de feestdagen

22 december 2015 | Auteur: | Posted in Huis

Tijdens de feestdagen zal er veel gebruik worden gemaakt van de eetkamer. Kerstmis is in de loop van de tijd een feest geworden waarbij er veel en lekker wordt gegeten. De eetkamer is hierbij dus een belangrijk onderdeel. Als je met je partner, gezin, familie of vrienden kerst viert, is het wel zo leuk als de eetkamer mooi aangekleed is. Dit bepaalt namelijk al snel de sfeer tijdens je kerstontbijt, -lunch of -diner.

Meubilair

Ten eerste is comfortabel meubilair belangrijk. Als je bijvoorbeeld kiest voor een grote eettafel en moderne eetkamerstoelen, geeft dit al een hele mooie uitstraling. De moderne eetkamerstoelen zullen waarschijnlijk ook nog eens heerlijk zitten. Als jij en je gasten lekker comfortabel zitten in moderne eetkamerstoelen, is er al een goed begin gemaakt voor een gezellige kerst maaltijd. Voor moderne eetkamerstoelen kun je bijvoorbeeld terecht bij BoConcept.

Aankleding

Als het meubilair naar wens is, is natuurlijk de aankleding een andere belangrijke factor. Misschien is je eetkamer normaal gesproken wel heel modern, licht en rustig. Echter heb je misschien wel gekozen voor een drukke, sfeervolle, gezellige inrichting. Hoe je eetkamer er ook uit ziet, je kunt altijd wel iets kiezen om je eetkamer leuk te versieren voor kerst.

 

Natuurlijk hoort er een kerstboom bij kerstmis. De kerstboom zet je echter waarschijnlijk niet in de eetkamer, maar bijvoorbeeld in de woonkamer. Wel kun je ervoor kiezen om een klein kerstboompje in de eetkamer te zetten. Dit hoeven tegenwoordig niet eens per se meer echte kerstboompjes te zijn, je hebt tegenwoordig ook hele leuke kerstboompjes van bijvoorbeeld hout. Deze kerstbomen kunnen gemaakt zijn van houten takken of houten balken. Je kunt ze gewoon aankleden met kerstballen en andere versiering die je normaal gesproken gebruikt. Het kan een heel huiselijke sfeer geven om een houten kerstboom neer te zetten. Je kunt een kleine versie neerzetten op de tafel, maar bijvoorbeeld ook op de vensterbank.

 

Iets anders wat je neer kunt zetten op de vensterbank of op de eettafel, is een glazen stolp. In de glazen stolp kun je leuke kerstversiering doen, zoals kerstballen of kersttakjes. Een voordeel van deze glazen stolp is dat je hem na de feestdagen gewoon kunt hergebruiken. Dan kun je er iets anders in doen, wat goed past bij je interieur. Je kunt bijvoorbeeld denken aan schelpen, plantjes of kleine pompoenen. Voor elk seizoen is er wel iets leuks wat je in de glazen stolp kunt doen.

 

Aangezien kerstmis het feest van de lichtjes wordt genoemd, kunnen deze natuurlijk ook niet ontbreken in de aankleding. Lichtjes, kaarsen of een haardvuurtje zorgen al snel voor extra gezelligheid tijdens de kerst maaltijd.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden waarmee je je eetkamer gezellig kunt aankleden tijdens de feestdagen. Zoek dus vooral eens verder op internet voor meer inspiratie of ga naar de winkel.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.