De charme van Dovre houtkachels

15 juli 2017 | Auteur: | Posted in Huis

Al meer dan 80 jaar levert Dovre houtkachels van de beste kwaliteit. Dovre produceert hun haarden en kachels in Oslo, Noorwegen. De kachels bestaan voornamelijk uit gietijzer en zijn voorzien van de nieuwste stook technieken om de uitstoot van fijn stof zoveel mogelijk te beperken.  Het Dovre assortiment bestaat uit inbouw toestellen en uit vrijstaande houtkachels.

Assortiment klassieke Dovre houtkachels

Het assortiment van Dovre bestaat uit de oude klassieke modellen waarbij er nog geen glas in de deur gebruikt wordt. Maar ook hebben zij in hun assortiment de klassieke modellen waarbij er glas in de deur aanwezig is zodat u altijd naar het vuur kunt kijken. Door de nieuwste stooktechnieken zal het vuur ook altijd zichtbaar blijven tijdens het stoken. De klassieke haarden zijn vaak ook met lage of hoge poten te verkrijgen.

Assortiment moderne Dovre houtkachels

De laatste jaren heeft Dovre natuurlijk niet stil gezeten en zijn ook met de tijd meegegaan. Ze hebben dus ook zeer moderne houtkachels met een zeer mooie uitstraling. Doordat de kachels ook in emaille uitgevoerd kunnen worden zijn er ook meerdere kleuren waar u uit kunt kiezen en bestaat deze dus niet alleen in het zwart en antraciet grijs. Ook bij deze moderne haarden kunt u vaak kiezen uit een hoge en een lage uitvoering.

Advies

Wat natuurlijk erg belangrijk is als u een houtkachel wilt aanschaffen is dat u wel het juiste advies inwint. Het kopen van een houtkachel is niet enkel het aanschaffen ervan omdat u de kachel mooi vindt. Bij het komen tot de juiste houtkachel keuze dient er rekening gehouden te worden met verschillende aspecten. Zoals het vermogen van de kachel, de grote van de ruimte waar deze in komt te staan maar ook zeker niet onbelangrijk is de afstand tot waar u zithoek is vanaf de kachel. De erkende haarden specialist kan u hier natuurlijk erg goed in adviseren.

Reacties uitgeschakeld voor De charme van Dovre houtkachels

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.