Afzuigkap 80 cm kopen

12 december 2014 | Auteur: | Posted in Huis

De geur van een vers gekookte maaltijd is onmiskenbaar lekker, zeker als de maaltijd met veel liefde is gekookt. Maar of die geuren een dag later nog zo lekker zijn? Helaas is dat vaak anders. Een vettige aanslag op de keukenwand ruikt na het eten nog wel aanlokkelijk, maar een dag later alweer veel minder aangenaam. Wil je dit voorkomen en elke dag alleen van de geur van vers bereid eten genieten? Dan is een goede afzuigkap in je keuken van levensbelang. Niet alleen gaat het dan om de motor in je kap; voor een goed effect in huis telt het formaat van de afzuigkap wel degelijk ook mee. En dan begint de maat eigenlijk pas te tellen vanaf 80 centimeter. Ook al zijn ze natuurlijk wel kleiner verkrijgbaar, pas ervoor op dat je de afzuigkap niet te klein koopt, want hij moet wel de kans krijgen om het hele gasfornuis te bedekken. Anders krijgen vocht, vet en andere dampen alsnog de kans om erlangs te glippen. En dan kun je nog meer schoonmaken in huis, dus dat wil je niet. Daarom kies je voor een afzuigkap van 80 cm.

Bovendien moet je de afzuigkap goed schoon kunnen maken, iets wat veel makkelijker gaat naarmate de kap groter is. Niet alleen kun je er dan goed bij, het vet en vocht verdeelt zich ook beter over het oppervlak, waardoor het minder dik aankoekt. En als je er toch goed bij kunt, haal je sneller na de bereiding van je maaltijd even een doekje over de kap. Dat is heel makkelijk in je dagelijkse routine in te plannen, dus wordt het schoonmaken van de kap gemakkelijk, iets wat in heel wat huishoudens nog wel eens vergeten wordt. Denk maar aan programma’s als de ‘Hoe schoon is jou huis?’ en ‘De Smaakpolitie’. Zie je de vieze druppels aan de diverse afzuigkappen nog voor je? Je moet er toch niet aan denken dat ze in jouw eten terecht komen! Houd er dus bij het kopen van een afzuigkap goed rekening mee dat hij de juiste maat heeft. Koop daarom je afzuigkap het liefst op minimaal 80 centimeter.

Auteur:

This author has published 19 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.