Hoofdkussen, dekbedden en dekbedovertrekken belangrijk bij goede nachtrust

15 oktober 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin, Huisdieren, Tuin

Wanneer je nadenkt over hoe belangrijk een goede nachtrust is, zal je misschien niet verwachten dat het juiste bedtextiel hier een belangrijk onderdeel van is. Natuurlijk zorgt een goed bed met de juiste bedbodem en matras voor een groot gedeelte voor het comfort, maar ook het beddengoed draagt hieraan bij.

Hoofdkussen

Natuurlijk heeft ieder zo zijn of haar eigen wensen wat betreft de keuze voor een hoofdkussen. De één wil vooral een stevig kussen, terwijl de ander weer de voorkeur geeft aan een zachte variant. Er is dan ook keuze uit allerlei soorten kussens en vullingen zoals dons, traagschuim en latex met ieder weer andere eigenschappen. Ook zijn er speciale neksteunkussens te verkrijgen voor wie dit prettig vindt. Welke soort vulling en vorm het beste bij jou past, is afhankelijk van factoren als slaaphouding en persoonlijke voorkeuren. Laat je dan ook altijd goed informeren.

Dekbedden

Wanneer je ‘s nachts wakker wordt omdat je het koud hebt, dan weet je dat je dekbed niet warm genoeg is. Een dekbed hoort je temperatuur constant te houden waardoor je heerlijk kunt blijven slapen. Een te dik dekbed is ook niet goed. Het zal ervoor zorgen dat je extra gaat transpireren. Ook dekbedden zijn verkrijgbaar met diverse soorten vullingen en in verschillende warmteklassen. Ook op dit gebied is persoonlijke voorkeur van belang. Laat je informeren over de uitgebreide mogelijkheden, zodat je kunt bepalen welke dekbed het beste bij je past.

Dekbedovertrekken

Als laatste onderdeel de dekbedovertrekken. Uiteraard zorgen de ontelbare kleuren en prints waarin deze verkrijgbaar zijn voor een leuke uitstraling van jouw bed, maar het materiaal van de overtrekken heeft ook invloed op jouw nachtrust. Satijn bijvoorbeeld is een heel glad materiaal. Niet iedereen vindt dit prettig slapen. Wanneer je veel of snel transpireert, is een overtrek van katoen de beste keuze. Dit ventileert en ademt. Heb je het snel koud, dan kun je kiezen voor een flanellen overtrek. Vooral in de winter ligt dit heerlijk wam.

Kortom, er zijn nogal wat aspecten waar je rekening mee kunt houden en die invloed hebben op jouw slaapcomfort. Informeer daarom naar de mogelijkheden en bepaal wat het beste bij jou past.

Lees Meer:  https://www.swisssense.nl/beddengoed/type/dekbedovertrekken/

Auteur:

This author has published 23 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.