Hoe kies je de juiste mechanische ventilatie

5 januari 2017 | Auteur: | Posted in Huis en tuin

Het kiezen van de juiste mechanische ventilatie is lastig, maar gelukkig niet onmogelijk. Bij het uitkiezen van de juiste ventilatie moet je met een aantal zaken rekening houden. De belangrijkste factor is dat de ventilatie aansluit bij de ruimte waar deze voor bedoeld is. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de ventilatie aansluit bij jouw woonwensen en de ventilatie zo min mogelijk invloed heeft op het design van je woning. Via deze blog help ik je de juiste keuze te maken.

Ventileren of ook verwarmen

Er zijn enorm veel ventilatiesystemen op de markt. Verschillende ventilatiesystemen hebben verschillende mogelijkheden. Zo zijn er ventilatiesystemen op de markt die alleen verkoelen, maar zijn er ook genoeg ventilatiesystemen op de markt die verwarmen en verkoelen. Een goed voorbeeld hiervan is WTW. Het grote voordeel van een WTW unit is dat deze zowel kan koelen als verwarmen.

Zichtbaar of onzichtbaar

Wanneer je met veel pijn en moeite het design van je woning hebt samengesteld, wil je natuurlijk niet dat een grote witte kast dit prachtige design verpest. Dus maak vooraf de keuze of je het erg vindt dat het design van de te koelen ruimte iets aangepast wordt of juist niet. Wanneer je liever geen afbreuk doet aan het design kun je het beste kiezen voor dakventilatoren. Deze kun je vrij gemakkelijk op het dak van je woning plaatsen waardoor ze niet zichtbaar zijn in uw ruimte. Dit type ventilatiesysteem verbind je vervolgens door middel van ventilatieventielen en ventilatieroosters.

Schakel de hulp in van een specialist

Wanneer je er na het lezen van deze tips nog niet uitkomt, adviseer ik om de hulp in te schakelen van een specialist. Zij kunnen vaak zonder moeite bepalen welk type ventilatie op basis van technische redenen het beste past bij jouw situatie. Zij doen dit op basis van oppervlakte, capaciteit en woon -of werksituatie.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies je de juiste mechanische ventilatie

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.