Dekbedovertrekken, raambekleding en verlichting maken het verschil

21 oktober 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin, Huisdieren, Tuin

Bent u uw slaapkamerinterieur zat? Misschien omdat u al jarenlang hetzelfde heeft, of misschien gewoon omdat u toe bent aan iets nieuws. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft het restylen van een slaapkamer geen handen vol geld te kosten. Ook met een paar kleine aanpassingen en dus een klein budget kunt u uw slaapkamer van een compleet nieuwe look voorzien. In dit artikel volgen enkele tips

Kijkt u om te beginnen eens goed naar de basis. Vindt u de kleuren nog steeds mooi of is het verven of behangen van de muren een idee? Dit is een vrij simpele klus die u in de meeste gevallen zelf kunt uitvoeren. Dit hoeft dus zeker niet veel geld te kosten. Bent u tevreden over de kleur van de wanden, overweeg dan de aanschaf van nieuwe raambekleding. Nieuwe gordijnen, rolgordijnen of een andere vorm van raambekleding kan een groot verschil maken. Mooi is het om de raambekleding qua kleur af te stemmen of bijvoorbeeld de vloerbedekking of de kleur van de wanden. Een andere optie is de raambekleding en het beddengoed op elkaar af te stemmen. Vergeet ook de verlichting niet.

Verlichting is een onmisbare sfeerfactor. Een felle lamp zorgt voor een kille sfeer. Kies daarom voor diverse lampen met warm licht die eventueel dimbaar zijn. Zo kunt u deze wat feller zetten als u bijvoorbeeld wilt lezen en juist wat zachter wanneer u een warme en knusse sfeer wenst.

Vergeet ook het bedtextiel niet. Het is wellicht de meest eenvoudige manier om uw slaapkamer van een nieuwe look te voorzien. Een paar nieuwe sierkussens geven uw bed een nog comfortabelere uitstraling en door te kiezen voor hoezen in een bijpassende tint ontstaat er rust. Een andere eenvoudige oplossing is te kiezen voor nieuwe dekbedovertrekken. Omdat dekbedovertrekken verkrijgbaar zijn in werkelijk iedere stijl, kleur, print en in allerlei materialen, is er altijd een overtrek te vinden passend bij uw smaak. Het geeft uw bed onmiddellijk een andere uitstraling en wanneer u kiest voor overtrekken in een felle kleur of met een opvallende print, maakt u van uw bed een echte eyecatcher.

Auteur:

This author has published 23 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.