Dekbedovertrekken onmisbare sfeermaker in de slaapkame

3 november 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin, Huisdieren, Tuin

Dekbedovertrekken

De slaapkamer is een belangrijk onderdeel van onze woning. Het is de ruimte waar je ieder avond weer compleet tot rust moet kunnen komen. Om echt te kunnen ontspannen heb je natuurlijk een comfortabel bed nodig, maar wist je dat ook de sfeer in de slaapkamer hier een groot effect op heeft? En slaapkamer vol rommel en schreeuwerige kleuren werkt nu eenmaal niet erg ontspannend. Sterker nog, het veroorzaakt juist onrust. Wil je jouw slaapkamer opknappen om er een ultieme relaxruimte van te maken, maar heb je hiervoor maar een beperkt budget beschikbaar, dan geven we je graag een paar tips.

Kies voor rustige kleuren

Wit is ook maar saai. Toch is het hebben van witte wanden in een ruimte als een slaapkamer geen slecht idee. Wit, crème, taupe en lichtgeel, het zijn allemaal tinten die rust uitstralen. Kies er dan ook voor minimaal 2 wanden van een dergelijke neutrale tint te voorzien. Met de overige wanden kun je dan wat creatiever zijn. Zo kun je één wand van een contrasterende kleur voorzien bijvoorbeeld, of er voor kiezen één wand te behangen met een leuke print. Zo voorkom je dat de ruimte te druk oogt, maar is deze zeker niet saai. Een mooi evenwicht dus.

Accessoires

Natuurlijk mogen accessoires niet ontbreken. Ze drukken een persoonlijke stempel op de ruimte en creëren sfeer. Misschien ben je wel een verzamelaar of heb je enorm veel snuisterijen. Toch kun je je ook op dit gebied beter een beetje inhouden. Kies voor accessoires als ingelijste foto’s, kaarsen en planten e.d. waardoor de slaapkamer gezellig oogt, zonder te vol en druk te worden. Zorg ervoor dat er sfeerverlichting is en ook een leeslampje bij het bed mag niet ontbreken.

De finishing touch: dekbedovertrekken

Als de kleuren, indeling en accessoires allemaal tip top in orde zijn, is er nog een laatste onderdeel dat de sfeer in jouw kamer maakt of breekt. Het overtrek op bed. Omdat dekbedovertrekken verkrijgbaar zijn in alle denkbare kleuren en prints, is er altijd een overtrek die perfect past bij jouw slaapkamerinterieur. Heb je voor uitsluitend lichte en effen tinten gekozen, dan mag je overtrek best opvallen. Zo maak je er een echte eyecatcher van. Wil je een extra luxe uitstraling? Kies dan voor een overtrek van satijn.

Lees Meer:  https://www.swisssense.nl/beddengoed/type/dekbedovertrekken/

Auteur:

This author has published 23 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.