De voordelen van een houten schutting

14 maart 2017 | Auteur: | Posted in Huis en tuin, Tuin

Er zijn verschillende redenen om voor een houten schutting te kiezen. Dit kan te maken hebben met de prijs, de stijl maar ook de stevigheid. Om hier wat meer duidelijkheid over te verschaffen leggen we hieronder meer uit over de voordelen die een houten schutting je te bieden heeft.

Prijs

De prijs van een houten schutting valt relatief mee. Vaak is een houten schutting absoluut gezien al een voordelige keuze in schuttingen. Daarnaast is hout ook duurzaam materiaal. Een houten schutting gaat lang mee waardoor zo’n soort schutting ook op de lange termijn een relatief goedkope keuze is.

Stijl

Uiteraard begrijpen wij ook wel dat een schutting veel doet voor je tuin. Een schutting moet bij de stijl van je tuin passen en tegelijkertijd aan al je wensen voldoen. Gelukkig zijn er veel keuzemogelijkheden binnen houten schuttingen. Zo zijn er verschillende kleuren en soorten hout verkrijgbaar voor een schutting. Dit kan al veel uitmaken voor het uiterlijk. Ook de breedte en hoogte van de houten schutting kan verschil maken. Verder hoeven houten schuttingen natuurlijk niet compleet uit hout te bestaan. Er zijn verschillende mogelijkheden om houten schuttingen met andere materialen te combineren om zo te zorgen voor bijvoorbeeld meer stevigheid. Hierbij kun je denken aan hout in combinatie met beton. Hierbij kan de houten schutting aan betonnen palen worden bevestigd waardoor de schutting een stuk meer stevigheid krijgt.

Hoe haal je het meeste uit je houten schutting?

Houten schuttingen zijn duurzame schuttingen die lang mee gaan. Om nog meer uit je houten schutting te halen kan er worden gekozen om de schutting te verstevigen met betonnen palen. Daarnaast zijn er ook speciale afdeklatten verkrijgbaar die er voor zorgen dat de schutting beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf zoals regen. Door deze afdeklatten wordt je schutting hier beter tegen beschermd waardoor je houten schutting nog langer mee gaat!

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van een houten schutting Tags: ,

Auteur:

This author has published 117 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.