Wintertips voor werken in de bouw

19 december 2016 | Auteur: | Posted in Gezondheid

De winter is een heerlijke tijd in het jaar. De feestdagen komen er weer aan en iedereen kruipt weer lekker voor de open haard met een warme drank, terwijl het buiten koud is. Toch is de winter niet voor iedereen fijn. Voor mensen die buiten werken, met name mensen in de bouw, kunnen nogal last hebben van de winter en het werken in de kou. In dit artikel een aantal tips om de winter te overleven.

1 – Zorg als werkgever dat er extra ‘op warm pauzes’ zijn in een goed verwarmde en ook droge ruimte. Zorg voor genoeg pauze en rust voor de werkenden. Als je zelf werkende bent kan je vragen of je jouw grote pauze zou mogen verdelen in kleinere delen waarin je af en toe even koffie kunt drinken en opwarmen.

2 – Wanneer je in de kou werkt is het erg belangrijk dat je kleding draagt die goed isoleert. Omdat je vaak wel (zwaar) fysiek werk doet, is het ook belangrijk dat de kleding zweet goed reguleert. Zorg ervoor dat je meerdere lagen kleding aan hebt die je makkelijk aan- en uit kunt doen. Zorg altijd voor een warme muts, sjaal en handschoenen. Probeer het liefst handschoenen te vinden van een dun, maar warm materiaal, waar je ook mee door kunt werken. Je ledematen worden snel koud.

3 – Je handen worden snel koud, dus moet je die extra goed verwarmen. Zorg dat je handschoenen aan een koordje hebt, anders waaien ze snel weg. Verder is het verstandig om een extra paar handschoenen bij je te hebben, zodat je nog een droog paar hebt als de andere nat worden.

4 – Eet goed en veel. In de kou werken vergt meer energie van je lichaam als werken in de warmte. Neem dus een lekkere lunch mee, of trakteer jezelf eens op een lekkere lunch. Je hebt het nodig met al het werk in de kou.

5 – Het ligt misschien voor de hand, maar blijf in beweging. Anders worden je spieren alleen maar stijf en klam, en krijg je het nog kouder. Als je niet erg moe bent kun je er dus ook voor kiezen om tijdens je pauze een klein rondje te gaan wandelen.

Denk jij dat jij de kou van werken in de bouw wel aan kan? Neem dan contact op met Vakmasters, een van de grootste uitzendbureaus van Nederland voor werk in de bouw. Vakmasters zorgt voor een bij passende baan voor jou, op maat.

Reacties uitgeschakeld voor Wintertips voor werken in de bouw

Auteur:

This author has published 192 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.