Welke nadelen noemen cannabisgebruikers over blowen?

12 juli 2014 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Gezondheid, Medisch

Wie af en toe een joint rookt, weet dat het best ontspannend kan zijn. Maar wanneer men dagelijks gaat blowen, krijgt men steeds meer te maken met de nadelen. Sluipenderwijs krijgen deze invloed op het leven van een blower. Wanneer u te veel last krijgt van de nadelen, is stoppen met blowen het overwegen waard. Het blijkt dat veel gebruikers van cannabis dezelfde nadelen ervaren.

Blowers betalen 8-10 euro voor een gram goede wiet. En per dag kan iemand toch minstens een gram roken. Durft u uit te rekenen wat u jaarlijks uitgeeft aan het blowen? Veel mensen zullen het geld liever aan andere zaken besteden.

Veel deskundigen vonden vroeger dat het wel meevalt met de verslavingsfactor van blowen. Het verslavende van blowen wordt pas de laatste jaren echt onderkent, door de sterk verhoogde THC-concentratie in de wiet van tegenwoordig. En ook de verslavingsdeskundigen kunnen er niet omheen: er komen steeds meer mensen bij hun kliniek die specifiek willen afkicken van wiet. De ene persoon zal met het stoppen met blowen meer moeite hebben dan de ander.

Nu zal men na het roken van een joint bij matig gebruik inderdaad een creatievere geest hebben. Echter is het zo dat de creativiteit al snel minder wordt wanneer u dagelijks blowt. Na een tijdje zult u door het blowen juist minder inspiratie hebben. Ook bent u sneller moe en bent u minder gemotiveerd. Vaak heeft men geen zin meer om iets actiefs te doen na het roken van een joint. Is dit ook bij u het geval, dan is het misschien maar het beste om te minderen of uiteindelijk zelfs te stoppen met blowen.

Blowen wordt steeds vaker in verband gebracht met psychiatrische aandoeningen. Of men dan wel al wel aanleg voor een psychische aandoening moet hebben, weet men nog niet maar het is een feit dat de klachten erger worden door wietgebruik. Moraal van het verhaal is dat iedereen wel depressieve klachten kan krijgen. Wanneer er depressieve klachten komen, kan dit door blowen komen.

Auteur:

This author has published 15 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.